У Львові через пандемію коронавірусу знову почали проводити тотальну дезінфекцію вулиць та під’їздів. Однак у світі таку практику визнали неефективною та навіть шкідливою, зазначають у спільноті «Варта 1» у соцмережі Facebook.

«Скільки коштів і трудоднів на це витрачено? Львів знову дезінфікують. Експерти у світі вважають це шкідливим марнотратством», - наголошують автори повідомлення, додаючи публікацію про дії міської влади у Львові.

«У Львові продовжують щоденні заходи із дезінфікування під'їздів, громадського транспорту, миття доріг і тротуарів, та дезінфікування дитячих майданчиків», - повідомили у міській раді. Зазначається, що дезінфекцію проводять хлорним розчином, і обіцяють проводити подібні «мийки» до кінця карантину.

Фото: міська рада Львова
Фото: міська рада Львова

Разом із тим у ВООЗ наголошують, що дезінфекція вулиць, тротуарів та інших громадських місць не має жодної ефективності у боротьбі із коронавірусом.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

«Обприскування дезінфікуючими засобами, навіть на відкритому повітрі, може бути шкідливим для здоров'я людей та спричинити подразнення чи пошкодження очей, дихання чи шкіри", наголошують світові експерти.

«Ось такими картинками, відосиками одурманили маси світу, показавши їх назагал в засобах масової ідіотизації. Піпл ,,захавав" і впав в пандемію страху, істерії, масового психозу і, складається враження, навіть шизофренії», «В нашому будинку дезінфекцію проводили вже двічі. Сморід страшний. А про задуху і кашель я вже мовчу», «Наша влада мудріша від світових експертів. Європейські держави вже вийшли з карантину, а в нас посилюють!», - обурюються містяни.

«Ні, просто львівський дядя Доля хоче ще відмити грошей», - додають інші.

Нагадаємо, що влада Києва не виключає повернення до суворих обмежень.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Денис Шмигаль заявив, що Кабмін має намір збільшити штрафи за відсутність масок в громадських місцях.

Також "Знай.ua" писав, що в Рівному медики записали відеозвернення до українців через прискорений темп розповсюдження коронавірусу.