Львів'яни розповіли, що у лікарнях міста для пацієнтів з підозрою на COVID-19 і двостороннім запаленням легень немає місць.

Про це у спільноті Варта-1 написала львів'янка Юлія Заблоцька.

Так, жінка розповіла, що 15 червня її свекруха повернулась з роботи з температурою 39. Жодних симптомів COVID-19 окрім втоми не було. Диспетчер швидкої повідомив, що вони не забирають людей з такими скаргами. Після того вони зателефонували сімейному лікареві їм порадили пити жарознижувальні препарати.


"На прохання свекрухи скерувати її на ПЛР-аналіз вона відмовила – мовляв, немає симптоматики коронавірусу. На загальний аналіз крові і рентген теж скерування не дала. 17 червня свекруха пішла здавати загальний аналіз крові приватно – у лабораторію «Медіс». Результат – наявний запальний процес. На рентгені показало гострий бронхіт. У цей же день з’явились нові симптоми: повна втрата відчуття запаху та смаку. Про них свекруха повідомила лікарку, але скерування на ПЛР не отримала", - пише жінка.

Весь цей час жінка приймала жарознижувальні препарати, але жодного результату вони не давали. Після цього сімейний лікар порадив приймати антибіотик амоксицилін, але результату від лікування знову не було. Згодом їм вдалося вмовити сімейну лікарку виписати направлення на ПЛР-аналіз.

"25 червня свекруха з високою температурою годину провела біля поліклініки. Лікарка сказала їй, що не може знайти вільне місце в лікарнях, а вчора так само не вдалося госпіталізувати ще одну жіночку – бо немає місць. От чесно, у мене склалося таке враження, що чекали на якусь грошову винагороду, щоб те місце знайшлось. Чому я таке підозрюю? Та тому що пару днів назад у Львові міністру МОЗ Степанову відзвітували, що лікарні заповнені на 30+% і є достатньо місць для нових хворих.

І нарешті чим все сьогодні закінчилося. Свекруху відправляють додому і просять завтра приїхати знову – будуть намагатись знайти місце у 8-й лікарні", - пише львівянка.

Рідні знову звернулися до сімейної лікарки з питанням чого вона відмовляється повідомляти, що жінці необхідна госпіталізація.

"Відповідь просто вразила: «Я не можу цього зробити, поки не буде результату ПЛР-теста. Що ти від мене хочеш? Я зробила все, що могла!» І пішла собі. Це що, знущання?! Результат буде не раніше 6 липня – і то в ідеальному випадку! Людина з високою температурою і 2-стороннім запаленням легень, яка погано себе почуває, має щодня їздити в поліклініку, щоб довідатись, чи покладуть її в лікарню?! Які шанси взагалі дожити до 6 липня без відповідного лікування та при швидко прогресуючій пневмонії?!", - підсумувала жінка.

Скріншот

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Моз однією картинкою показав українцям "пляжні" правила на літо 2020.

Як повідомляв Знай. ua, Шмигаль заборонив школярам улюблена літня розвага.

Також Знай. ua писав, що "Слуги народу" відкупляться за загибель медиків на роботі за 1.5 млн грн.