Контрактника зі Львівщини оштрафували за поширення фото із зони ООС у російських соціальних мережах “Вконтакте” та “Однокласниках”.

Про це повідомляє інформаційний портал “Захід.нет”.

Так, стало відомо, що яворівський районний суд оштрафував контрактника розвідки ЗСУ, який поширював фотографії з зони ООС у російських соцмережах. Контррозвідка СБУ встановила, що на оприлюднених фото видно військову техніку української армії та позиції військових. Зазначається, що публікуючи ці фото військовослужбовець поширив службову інформацію.

Суд оштрафував контрактника зі Львівщини


Відомо, що старший солдат Артем І. служить за контрактом на посаді водія розвідувального взводу навчального центру Нацакадемії сухопутних військ військової частини А4150 у Старичах Яворівського району. Коли хлопець перебував у зоні ООС він фотографувався зі зброєю та військовою технікою і публікував ці фото у заборонених російських соцмережах «Вконтакте» та «Одноклассники».

Після цього працівники контррозвідки СБУ встановили, що на його фотографіях, опублікованих протягом 2017-2020 років, видно не тільки українську військову техніку, а і бойові позиції, де перебував цей солдат.

«Було виявлено зображення у військовій формі “піксель” зі стрілецьким озброєнням та бойовою технікою, бойові позиції у зоні проведення ООС, які були висвітлені безпосередньо під час перебування останнього на бойових позиціях», — йдеться в постанові Яворівського райсуду.

Зазначимо, що до суду де відбувалося засідання по справі військовослужбовець не з'явився. Він подав заяву, де вказав, що визнає свою провину і просить суворо його не карати. Суддя Наталія Швед визнала його винним у поширення службової інформації і наклала на нього мінімальний штраф — 340 грн.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українські воїни покарали загарбників Путіна на Донбасі.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай. ua, бойовики збили вертоліт СБУ та ЗСУ, річниця непоправної втрати України.

Також Знай. ua писав, що на Донбасі вороги з гранатометів і кулеметів атакували українських героїв.