На Львівщині річка Тур’янка вийшла з берегів та затопила ціле село.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС у Львівській області.

Так, на Стрийщині через сильні зливи річка Тур’янка вийшла з берегів, у наслідок чого підтоплено житлові будинки, школа, ветеринарний пункт, магазини.

«23 червня о 01:13 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що внаслідок ускладнення погодних умов, що супроводжувались сильними дощами, в с. Зарічне Стрийського району, внаслідок наповнення паводковими водами розлилась річка Тур’янка », – йдеться у повідомленні.

Наразі відомо, що підтоплено близько 100 житлових будинків, 105 господарсько-нежитлових споруд, недіюча школа, ветеринарний пункт, 2 продуктові магазини, клуб-бібліотека.

Пожежно-рятувальними відділеннями організовано 2 рятувальні групи для проведення пошуку та рятування людей. За допомогою човнів та рятувальних жилетів врятовано 3 особи, з них 1 звернулась за медичною допомогою (стан шоку).

Як зазначили фахівці ДСНС висота підтоплення становить від 0,7 м до 1 м. На в’їзді в села стався перелив річки Свіча через дорогу, протяжністю 25 метрів.

Стрийський район: рятувальники надають допомогу населенню у подоланні наслідків підтоплення #рятувальникиЛьвівщини...

Geplaatst door Головне управління ДСНС України у Львівській області op Maandag 22 juni 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на початку червня прийде спека, але вона зміниться різким спадом температури. І такі температурні гойдалки українці будуть відчувати все літо.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, що червень 2020 буде зовсім не таким, як всі очікують – офіційний прогноз погоди від Укргідрометцентру.