На Львівщині реставрують дзвіницю однієї з найстаріших дерев’яних церков України.

Про це повідомляє інформаційний портал zaxid.net.

Так, у Дрогобичі реставрують дзвіницю однієї з найстаріших дерев’яних церков України. Зазначимо, що дзвіниця та церква Воздвиження Чесного Хреста є пам'ятками національного значення

Цьогоріч на реконструкцію церкви виділили мільйон гривень.

Фото explorer


«Виготовлено проектно-кошторисну документацію. Переможцем тендеру і підрядником на об’єкті є ТОВ «В.Ф.Ф.». Надати послуги він зобов’язався за 2 мільйони 251 тисячу гривень. На підготовчі роботи у 2019-му пішло 458 тисяч гривень. Також за ці гроші закупили будівельні матеріали для реставрації, встановили риштування», — повідомив заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод.

Тут вже майстри розпочали маркування найбільш аварійних ділянок дзвіниці та укріплення фундаменту по периметру пам’ятки. Після цього верх дзвіниці розберуть та вирівняють її каркас. Через те що дзвіниця в аварійному стані її й будуть реставрувати першою.

Дерев’яна дзвіниця приблизно 1661 року будівництва входить в комплекс пам’ятки архітектури національного значення церкви Воздвиження Чесного Хреста, яка вважається однією з найкращих зразків галицької дерев'яної архітектури. Зараз церква не служить храмом, вона належить до музею «Дрогобиччина».

Нагадаємо, раніше в Кривому Розі злочинці обікрали церкву.

Як повідомляв портал "Знай.uа" священики і віруючі прийшли відбивати єпископа у поліції.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також "Знай.uа" писав, що у Львові підсвітили два храми.