У Львові нейрохірурги успішно прооперували немовля з трикутною формою голови, тепер малюк має всі шанси нормально рости й розвиватися.

Про це повідомляє інформаційний портал zaxid.net.

Так, стало відомо, що дитячі нейрохірурги Львівської міської дитячої лікарні, що на вулиці Пилипа Орлика, успішно прооперували немовля. Відомо, що малюк народився з рідкісною патологією – тригоноцефалією, іншими словами – трикутною формою голови. За словами медиків, така патологія зустрічається доволі рідко, приблизно один випадок на п’ять років.

Львівський хірург Тарас Микитин, під час операції вперше у Львові застосував методику, яку використовують у провідних країнах світу. Завдяки їй операція пройшла успішно і жодних фізичних перепон для нормального розвитку у 4-місячного львів’янина більше нема. Тепер візуально він нічим не відрізняється від інших дітей.

Фото дитячої лікарні


Лікарі розповіли, що хлопчик народився передчасно і з рідкісною патологію – тригоноцефалією. Причиною цього стало передчасне заростання у немовляти метопічного шва. Зазвичай, він у дітей заростає у віці від 6 місяців до 1,5 року.

Через заростання метопічного шва у хлопчика могли початися серйозні проблеми: тиск на головний мозок міг порушити його ріст і розвиток, призвести до порушення розміщення і розвитку очей, неправильного розвитку обличчя.

Операція з правильного формування голови дитини тривала майже три години. До складу операційної бригади увійшли дитячі нейрохірурги лікарні Тарас Микитин, Ігор Гуменюк, а також нейрохірург з Ужгорода, доцент кафедри неврології і нейрохірургії Ужгородського медуніверситету Юрій Чомоляк і анестезіолог Роман Мокрий.

«Цього хлопчика ми вперше прооперували за сучасною методикою, яку нині використовують у провідних клініках світу, використовуючи сучасну систему фіксації кістки. Її перевага у тому, що вона надійно утримує кістку у правильному положенні, а згодом її не треба видаляти, вона розсмоктується і виводиться з організму дитини», ­– каже Тарас Микитин.

У середу, 10 червня, чотиримісного Лева виписали з лікарні. Зараз хлопчик почувається добре, лікарі переконані, що надалі хлопчик буде нормально рости і розвиватися.

Нагадаємо, Знай писав, що збирають кошти на лікування тяжко хворої дитини.

Знай повідомляв, що молода тернополянка просить допомогти зібрати кошти на операцію по пересадці нирок.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що засудять двох лікарів за смерть дитини.