У Львівській області на найвищий горі регіону збудують святиню.

Планами будівництва поділився у мережі “Facebook”, Тимур Бедерничек.

Так, стало відомо, що на Львівщині збудують святиню на горі Пікуй. Ініціатором будівництва є отець Іван Гайванович, що належить до Дрогобицько-Самбірської єпархії ПЦУ.

Раніше Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника планував збудувати, від підніжжя гори Піп Іван до її вершини, хресну дорогу. Але людям не сподобалась така ініціатива, тому від неї довелося відмовитися.

Щодо гори Пікуй, яка знаходиться на межі Львівської та Закарпатської областей, варто зауважити, що на її підніжжі знаходиться заповідник загальнодержавного значення.

Як завжди 1 зрада і 1 перемога. Почну з перемоги. Сьогодні опубліковано рішення Науково-технічної ради Карпатський...

Geplaatst door Tymur Bedernichek op Woensdag 10 juni 2020


“Православна Церква України перехопила ініціативу у Прикарпатського університету і тепер хоче будувати “український Афон” на г. Пікуй. Звісно, на заповідній території (заказник загальнодержавного значення). Ініціатор і координатор - отець Іван Гайванович, що належить до Дрогобицько-Самбірської єпархії ПЦУ”, — йдеться у дописі на “Facebook”.

Отець Іван Гайванович, який і був ініціатором будівництва розповів, що в майбутньому хотів би розвинути гору Пікуй.

“Коли я зійшов на Пікуй кажу, тут так велично, так гарно. На самій вершині Пікуй у нас знаходиться фігура спасителя. Я тоді кажу, значить треба під вершиною гори Пікуй поставити святиню, яка буде прикраса і буде найвища точка православії в Україні. Дуже важко буде будувати, тому що доставка матеріалу важка, дорога терниста. Але гора Пікуй має каміння і ми будемо з того каменю, який є на горі Пікуй будувати капличку”, — каже отець.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Нагадаємо, раніше в Кривому Розі злочинці обікрали церкву.

Як повідомляв портал "Знай.uа" священики і віруючі прийшли відбивати єпископа у поліції.

Також "Знай.uа" писав, що у Львові підсвітили два храми.