Львів’ян просять підтримати петицію про закупівлю необхідного обладнання для створення першого в Західній Україні Банку грудного молока.

Про це повідомляє портал “Перець”.

Так, у Львівській обласній клінічній лікарні (ЛОКЛ) після ремонту запрацювала сучасна молочна кухня. Закупівлю меблів та обладнання було здійснено виключно за кошти благодійників.

Наразі єдиний в Україні Банк грудного молока існує в Києві, створений за кошти Київського міського бюджету. Саме тому містяни створили петицію з проханням до Львівської обласної державної адміністрації та депутатів області придбати необхідне обладнання для запуску Банку грудного молока в Західній Україні.

Пологовий будинок, скріншот: YouTube
Пологовий будинок, скріншот: YouTube


Для створення такого банку на Львівщині необхідно:

1.Аналізатор грудного молока Miris HMA (Human Milk Analyzer)

2.Пастеризатор Sterifeed S180 (Human Milk Pasteuriser)

«Кожна дитина має право на грудне молоко, але, на жаль, не кожна мама може дати його своєму малюку. Завдання Банку – допомога дітям, які особливо потребують цілющості грудного молока.Щорічно в неонатальних відділеннях лікується близько 600 немовлят, які, в основному, народжуються передчасно», – стверджують автори петиції.

Такий банк грудного молока допоміг би рятували не одне життя, адже окрім комплексного лікування, величезне значення для їх одужання має безпечне, якісне та збалансоване харчування.

Нагадаємо, раніше в Дніпрі зграя бродячих псів накинулася на дитину.

Як повідомляв портал Знай.uа 6-місячна дівчинка з Дніпра терміново потребує допомоги.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Також Знай.uа писав, що криворізькі школярки підкорили світової IT-конкурс унікальною розробкою.