На дворі вже давно не 90-ті, проте деякі депутати продовжують займатися рейдерством. Так, у Львові підприємство "Дари Львівщини" незаконно заволоділо львівськими ринками "Підзамче" і "Винниківський".

Про це повідомляє 24 канал.

Так, стало відомо, що львівська міськрада звернулася в Офіс протидії рейдерству зі скаргою. Вони помітили очевидне рейдерство з боку ТОВ "Дари Львівщини".

Керівниця управління комунальної власності Львівської міськради Інна Свистун розповіла, що
ринки "Підзамче" і "Винниківський" у 1991 році були передані у власність територіальної громади Львова. У 2001 році Львівська міськрада уклала договір оренди з ТОВ "Дари Львівщини", куди увійшли ці два ринки. Проте 2019 року за допомогою реєстраторки комунального підприємства Винниківської міськради Ірини Ревакович у реєстр було внесено неправомірний запис про те, що ринки "Підзамче" і "Винниківський" належать ТОВ "Дари Львівщини".

Ринок, фото: PXhere
Ринок, фото: PXhere


Такий запис було роблено на підставі договору купівлі-продажу оборотних засобів від 2001 року вартістю 650 гривень. Але очевидно, що ця сума не відповідає реальній вартості будівель і не може бути підставою для права власності на нерухоме майно.

Також з реєстру випливає, що депутат Львівської міськради від БПП ("Європейська солідарність") Григорій Козловський уклав договір іпотеки про позику "Дарам Львівщини" мільйона триста тисяч гривень.

"10 червня Офіс протидії рейдерству розглянув скаргу Львівської міськради щодо незаконної передачі у власність "Дарам Львівщини" ринків "Підзамче" і "Винниківський". Після рекомендаційних висновків Офісу міністр юстиції ухвалить рішення. Сподіваємося, нашу скаргу задовольнять", – наголошує Свистун.

При цьому за словами Свистун, "Дари Львівщини", які буцімто володіють ринками, продовжують сплачувати орендну плату бюджету Львова. Таким чином вони хочуть уникнути скасування неправомірних записів про право власності.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше З димовими шашками та вибухами — центр Києва стоїть на вухах, перші подробиці

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляє портал «Знай.uа» У Харкові у водія швидкої відібрали кермо після протесту медиків - наважився розтулити рота

Також «Знай.uа» писав, що Активістка завадила 17-річній дівчинці зробити аборт, здавши її батькам - і отримала нагороду