З приходом тепла у Львові заквітла магнолія оберненояйцеподібна. Цвіт цієї незвичної квітки не залишить нікого байдужим.

Про це розповіли на сторінці у фейсбук Ботанічного саду ЛНУ ім. І.Франка.

Так, з настанням справжнього тепла у Львові зацвіла магнолія оберненояйцеподібна. Ця рослина зазвичай цвіте в другій половині травня - на початку червня. Завдяки своїм білуватим квіткам, рослина відома також під назвою магнолія білоцвіта.

Фото: Ботанічний сад ЛНУ ім.І.Франка.


"У природі магнолія оберненояйцеподібна трапляється лише в Японії та на Курильських островах, де спорадично росте в складі широколистяних мішаних лісів. А тому, цей вид занесений до Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи і потребує охорони у природних оселищах. Втім, останнім часом великої популярності набуває вирощування рослини за умов культивування. І не дарма, оскільки вона є декоративною впродовж усього періоду вегетації", - розповідають у Ботанічному саду.

Фото: Ботанічний сад ЛНУ ім.І.Франка.


На батьківщині цієї магнолії їй знайшли більш практичне застосування, крім милування нею. З її легкої та міцної деревини виготовляють музичні інструменти і посуд, кора використовується в медицині, варені молоді листки і бутони вживають в їжу як овочі, а висушені та подрібнені "зрілі" листки додають до страв як приправу.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Фото: Ботанічний сад ЛНУ ім.І.Франка.