Літо уже в самому розпалі. На місцевих ринках вже майорять різноманітні овочі, фрукти та ягоди. Проте деякі недобросовісні продавці можуть насичувати свої овочі та фрукти нітратами, щоб ті мали приємніший вигляд.

Про це повідомляє інформаційний портал galnet.

Так, львів'яни вже на повну смакують різноманітні овочі, фрукти та ягоди. Адже після зими так хочеться наситити всій організм вітамінами та мінералами. Проте це не завжди виходить через недобросовісних продавців, адже вони можуть насичувати свій товар нітратами, і тоді користі від овочів та фруктів не буде.

Наразі у Львові існує 25 лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи, й одна з них працює на ринку Добробут, де продаються різноманітні овочі та фрукти.

Скріншот


"Вся продукція рослинного та тваринного походження, яка представлена на ринку обов'язково пройшла експертизу в нашій лабораторії. Інакше її до реалізації не допускають, і торгового місця адміністрація не надає, " - зазначив Андрій Остап'юк, завідувач лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи ринку Добробут.

Наразі всі продукти у лабораторії на ринку перевіряють чотири спеціалісти, два лікарі та два лаборанти. За словами спеціалістів 15% від всієї продукції забраковує лабораторія, через недоброякісність товару.

Фахівці також зазначили, що для кожного виду продукту дозволена своя допустима норма вмісту нітратів, продукти в яких показник вищий, не допускаються до продажу.

Нагадаємо, Знай.uа писав, що виявили курятину з сальмонельозом.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також Знай.uа повідомляв, що на Тернопільщині запустили міжміський транспорт після карантину.

Нещодавно Знай.uа передавав, що натовп ринув на ринок після карантину.