У Львові прощаються із відомим композитором Мирославом Скориком.

Про це повідомляє формаційний портал forpost.lviv.

У четвер, 4 червня домовину з тілом відомого композитора Мирослава Скорика прибула до Львова. З 11:00 до 22:00 тіло буде виставлено для прощання в Архикатедральному Соборі Святого Юра.

Фото forpost.lviv


"Це непоправна втрата для України та української музики. Скорика можна прирівняти до таких геніїв як Микола Лисенко, Микола Леонтович, Василь Барвінський, Станіслав Людкевич та інших велетів нашої музики", - каже докторка мистецтвознавства Любов Кияновська.

Фото forpost.lviv


В п’ятницю, 5 червня, в 11.00 год. відбудеться чин похорону з Архикатедрального Собору Святого Юра, далі - поховання на Личаківському кладовищі.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Фото forpost.lviv


Варто нагадати, що у понеділок, 1 червня, на 82-му році життя відійшов у вічність український композитор та музикознавець, основоположник української естрадної пісні Мирослав Скорик.

Фото forpost.lviv

Він є автором музики до фільмів "Тіні забутих предків", "Гуси-лебеді летять", "Високий перевал", а також опери "Мойсей", балету "Повернення Батерфляй", поеми "Сильніше смерті" і концерту для оркестру "Карпатський".

Фото forpost.lviv

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 27 травня пішов з життя легендарний письменник і поет Мойсей Фішбейн після тривалої хвороби. Йому було 73 роки.

Як повідомляв портал Знай.uа, рівно 20 років тому у Львові ховали українського композитора Ігоря Білозіра.

Також портал Знай.uа писав, що 25 травня у віці 64 роки, помер відомий український історик Василь Романюк.