На Львівщині місцевий священник домігся, аби з кладовища зникли всі пластикові квіти.

Про це повідомляє ТСН.

Так, стало відомо, що у селі Вільшаник Львівської області священник Української греко-католицької церкви Олег Здреник домігся, аби з кладовища зникли усі штучні квіти та вінки. Тепер на всіх могилах тільки живі рослини й люди приносять живі букети.

Щоб домогтися такого, священник понад рік переконував селян, що треба дбати про екологію. До того ж пластик - це неповага до померлих. Зараз на могилах сільського цвинтаря не зустрінеш жодного штучного вінка.

Скріншот


"Це було в отця день народження, він попросив такий подарунок. Люди всі вийшли і на своїх могилах забрали весь пластик", - каже місцева жителька Мар’яна Горецька.

Досвід цього села вже починають перебирати у сусідніх селах. Священник Олег Здреник є головним борцем із пластиком, понад рік розповідав людям про шкоду штучних квітів та неестетичність. Щороку з кладовища вивозили причіп зі сміттям, а зараз біля цвинтаря є один невеличкий контейнер.

Отець Олег планує відкрити в парафіяльній хаті цех із пошиття екоторб. Щоби пластикових речей не було не тільки в храмі, а й у кожній хаті села.

Нагадаємо, раніше У Львові з карантину вийшов знаменитий ринок, на якому "пасуться" антиквари зі всього світу

Як повідомляє портал «Знай.ua» Під Тернополем виріс "айсберг" зі сміття, городяни пізно схаменулися - "врятуйте, смердить"

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Також «Знай.ua» писав, що Арена Львів перетворився в гігантську смітник - тотальне свинство на стадіоні показали "брудними" фото