От і настав період коли все навколо цвіте різноманітними фарбами та радує око. В цей період починають квітнути різноманітні квіти на будь-який смак. От і у львівському ботанічному саду зацвіли іриси.

Про це повідомили на сторінці ботсаду ЛНУ імені Івана Франка у фейсбук.

У Львові в ботанічному саду імені Франка у перший день літа зацвіли іриси, які ще називають півниками. У природі нараховують близько 300 видів цих рослин, що трапляються в Європі, Азії, на півночі Африки та у Північній Америці.

Фото зі сторінки ботсаду імені Івана Франка


"Ось вона, яскрава пора – літо! Пора зрілості, зваженості та душевного піднесення… А знаменують цьогоріч її прихід рослини, які навряд чи потребують особливого представлення. Усіх достоїнств їх і не злічити! Багато видів є лікарськими, ефіроолійними та харчовими рослинами, а водно-болотяні представники можуть використовуватись для очищення водойм", - сказано у повідомленні.

Фото зі сторінки ботсаду імені Івана Франка

Популярні новини зараз
Не тягніть час: обленерго терміново звернулися до споживачів Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще


Проте найбільшу славу ірисам принесли їх декоративні властивості. Різноманітні барви так манять всіх, така популярність цих квітів стала передумовою виведення великої кількості сортів, які вражають палітрою кольорів їхніх квіток.

Фото зі сторінки ботсаду імені Івана Франка


"Тому недарма ці рослини отримали наукову назву Iris, що повторює ім’я давньогрецької богині веселки, а також означає це дивовижне явище природи. Без символізму в релігії й мистецтві теж не обійшлось. Так, у християнській католицькій традиції півники є уособленням Діви Марії у Скорботі, завдяки подібності їхніх листків до мечів на образі цієї Святої.", - підсумували у ботанічному саду.

Фото зі сторінки ботсаду імені Івана Франка

Фото зі сторінки ботсаду імені Івана Франка

Ось вона, яскрава пора – літо! Пора зрілості, зваженості та душевного піднесення… А знаменують цьогоріч її прихід...

Geplaatst door Ботанічний сад ЛНУ ім.І.Франка op Maandag 1 juni 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Харків зацвів, незважаючи на пандемію - краса врятує світ, чарівні кадри

Як повідомляє портал "Знай.uа" На Львівщині підсвітили Олеський замок, перлина Галичини чарує красою - неймовірні кадри

Також "Знай.uа" писав, що Не тільки Венеція - дикі дельфіни повернулися в Одеський порт і потрапили на відео очевидців