Вчора, 1 червня, у Києві перестало битися серце видатного українського композитора, львів’янина Мирослава Скорика.Причини смерті 81-річного композитора наразі не розголошують.

Про смерть композитора повідомила у Facebook ведуча Львівської обласної філармонії Ольга Лозинська.

“Не маю слів… Маестро Скорик відійшов в кращі світи”,- написала Лозинська.

Також своє співчуття з приводу смерті Мирослава Скорика висловив і мер Львова Андрій Садовий.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Вічна пам‘ять, Маестро Скорик!Ваша музика житиме у Львові вічно.
Співчуття родині та близьким",- написав Андрій Садовий.

Своє співчуття висловив також президент України Володимир Зеленський:

"Україна втратила генія нашого часу.
Музиканта, композитора, творця й людину з великої літери.

Пішов з життя Герой України, професор Національної музичної академії України, народний артист України Мирослав Михайлович Скорик.

Опера «Мойсей», «Карпатський концерт», «Гуцульський триптих», музика до фільмів «Тіні забутих предків» та «Високий перевал» – все це лише невелика частина його легендарного творчого доробку.

Я назавжди запам’ятаю, як на День Незалежності у 2019 році неймовірно звучав гімн України у його виконанні.Вічна пам’ять, Мирославе Михайловичу!"

Нагадаємо, Мирослав Скорик — композитор і музикознавець, Герой України, народний артист України, лауреат премії імені Шевченка, кандидат співголова Спілки композиторів України в 2006—2010 роках. Свого часу був художнім керівником Київської опери (2011−2016). Внучатий небіж Соломії Крушельницької. Володар орденів «За заслуги» I, II та III ступенів та низки інших відзнак.

Є автором музики до фільмів «Тіні забутих предків», «Гуси-лебеді летять», «Високий перевал» та інших стрічок.

Попрощатися з легендарним композитором і музикознавцем можна буде у середу, 3 червня в Києві об 11:30 в Патріаршому Соборі Воскресіння Христового УГКЦ (Лівобережна).

Поховають Мирослава Скорика в п’ятницю на Личаківському цвинтарі.

Також, попрощатися з відомим композитором можна буде і у Львові. Прощання відбудеться в четвер в Соборі Св. Юра об 11:30.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Вони віддали життя за наше мирне небо над головою — історії життя полеглих українських героїв

Як повідомляє портал «Знай.uа» Франківчанка померла на руках у доньки, "відфутболена" лікарями - "Посиніла, задихалася і..."

Також «Знай.uа» писав, що Зупинилося серце легендарного артиста: його пісні назавжди залишаться у серцях мільйонів