Стало відомо, скільки у середньому отримують заробітної плати працівників на Львівщині.

Про це повідомляє Державна служба статистики України.

Так, стало відомо що в Україні у квітні 2020 середня номінальна заробітна, тобто така, що включає тарифні ставки, премії, доплати, надбавки, оплату за невідпрацьований час, а також податок на доходи фізичних осіб і військовий збір, становила 10430 грн.

Фото Знай ua


Це майже у 2,2 раза вище рівня мінімальної заробітної плати, а наразі в Україні вона становить 4723 гривень. У порівнянні з березнем розмір середньої номінальної заробітної плати зменшився на 8,9%, а за останні 12 місяців (відносно квітня 2019) збільшився на 1,6%.

У різних регіонах України розмір середньої заробітної плати різниться. Найбільше отримують у Києві - 15278 гривень. На другому місці Донецька область — 12473, а на третьому Київська - 10797 гривень. Найнижчий рівень заробітної плати у Чернівецькій області - 7560 гривень.

Щодо Львівщини, то тут заробітна плата штатних працівників становить 8936 гривень.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, раніше Верховна Рада хоче дозволити вриватися в квартири українців з-за комунальних боргів

Як повідомляє портал "Знай.ua" Українцям прийдуть "смішні" платіжки за газ - на скільки блакитний вогник подешевшав у квітні

Також "Знай.ua" писав, що У Мінсоцполітики назвали перелік посад, яким передбачено до 100 % надбавки до зарплати