Шість років тому неподалік Слов’янська загинув генерал Кульчицький.

Про це повідомляє інформаційний портал "Варта-1".

29 травня 2014 року, неподалік Слов’янська, після розвантаження продуктів харчування на 4-й блокпост та проведення ротації особового складу, був обстріляний з лісосмуги та підбитий терористами гелікоптер Мі-8 МТ (борт «16») Національної гвардії України.

На борту цього літака перебував генерал-майор Сергій Кульчицький. Разом із генералом Сергієм Петровичем тоді загинули і 12 його побратимів.

Генерал Кульчицький


"Ім’я генерал-майора Сергія Кульчицького знакове не лише для військових, а й для кожного українця. Кульчицький став першим українським генералом, загиблим під час війни на Донбасі. Обставини його загибелі тоді сколихнули всю Україну.

Вимогливий та принциповий офіцер, він повністю віддавався роботі, турбувався про підлеглих і в тяжкі хвилини стояв горою на їх захисті. Від першого дня він був разом зі своїми солдатами, жив у наметі, їв нехитру солдатську їжу, яку, бувало, сам і готував" - розповів голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Поховали Героя України Сергія Кульчицького на Полі почесних поховань Личаківського цвинтаря. На його честь у Львові навіть назвали одну з вулиць.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українські танкісти показали всю свою міць на військових навчаннях, вражаючі кадри з полігону. Українські танкісти провели навчальні стрільби у районі ООС

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", українські військові на Донбасі збили ворожий безпілотник – шпигував на підступах до Мар’їнки, звіт ООС.

Також "Знай.ua" писав, на Донбасі бойовики випустили десятки снарядів по ЗСУ і отримали негайну реакцію - звіт ООС