У Львові хлопці з гурту Randevu переспівали відому пісню “Гуцулка Ксеня”.

Відповідне відео вони розмістили на своєму каналі у ютуб.

Так, стало відомо, що львівський гурт Randevu переспівав відому пісню “Гуцулка Ксеня”. Пісня у виконанні молодих співаків припала до душі слухачам. Відео на Ютуб переглянуло вже майже 2.5 мільйонів користувачів.

"Гуцулка Ксеня" — це українська пісня-танго, що стала однією з найвідоміших українських пісень у XX ст. у світі. Наразі існує дві версії створення пісні. За першою версією автором є український композитор, диригент, педагог і музично-громадський діяч Ярослав Барнич.

Скріншот


Дівчиною-прообразом героїні пісні була вродлива Ксеня Клиновська з Небилова вона вчилась у композитора в Станиславові і надихнула його на створення пісенного шедевру. У 1938 році Ярослав Барнич написав за мотивами пісні відому оперету "Гуцулка Ксеня"

Скірншот


За другою версією, автором є учитель зі села Семигинів Стрийського району Львівської області Роман Савицький. Свою літню відпустку Савицький проводив, як правило, у домі двоюрідної сестри Ірини Бурачинської, яка жила в селі Шешори на Косівщині. Сестра мала вродливу доньку Ксеню, яка дуже любила свого дядька Романа. Тому він і вирішив написати пісні, присвятивши її племінниці.

А Ярослав Барнич, згідно з цією версією, 1938 року написав однойменну оперету, використавши мотиви пісні.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що в кінці 2019 року Diezel в честь свого ювілею влаштував наймасштабніший концерт у Києві і зібрав повний зал.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Віталія Кличка озвучили плани на День Києва – нетрадиційно, але весело.

Також портал Знай.uа писав, що Дизель з Green Grey поділився інтимними моментами з життя і розповів про ставлення до наркотиків.