Серед українців чимало ласунчиків. Час від часу хочеться смачної випічки, саме такої як готувала мама чи бабуся. У таких випадках на допомогу прийде смачний пляцок "Маківник".
Приготування не забере у вас багато часу, але задоволення та насолоди пляцок принесе дуже багато. Ця кількість інгредієнтів розрахована на форму розміром 23х37 см.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Інгредієнти:
маргарин м'який 125 г.
цукрова пудра 100 г.
яйця курячі 2 шт.
борошно пшеничне 150 г.
розпушувач для тіста 1 ч.ложка
мелені сухарі
Макова маса:
мак сухий 3 склянки
яйця курячі 4-5 шт.
цукрова пудра 300 г.
маргарин або масло м'яке 225 г.
манка або крохмаль 1,5 ст. ложки
сік лимона за бажанням
Шоколадна помадка:
шоколад чорний 150 г.
молоко свіже 6 ст.ложок
масло вершкове 90 г.
Починаємо готувати. Спочатку потрібно запарити сухий мак, після цього слід відцідити його та перемолоти. До маку слід поступово додавати яйця, цукрову пудру, маргарин, манку чи крохмаль, сік лимона за бажанням і все добре розтерти.
Приступаємо до приготування тіста. Спочатку потрібно розділити білки та жовтки. Білки відставити в холодильник. Розтерти маргарин з цукровою пудрою. Додати жовтки, знову добре розтерти. Додати просіяне з розпушувачем борошно, вимішати.
Останніми акуратно ввести збиті білки. Викласти тісто на деко, застелене пергаментом або змащене жиром. Щедро посипати меленими сухарями. Зверху рівномірно розподілити макову масу. Пекти маківник в розігрітій духовці при 180-200℃.
Поки готується корж, починаємо готувати шоколадну помадку. Для цього потрібно подрібнений шоколад залити молоком, розтопити на малому вогні, після цього відставити. Додати масло, добре розтерти. Осолоджений пляцок зверху слід щедро полити помадкою.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,