У Львові незрячий програміст захопив своєю цілеспрямованість всію Україну. Попри проблеми з зором хлопець пише коди на рівні з усіма програмістами.

Про це повідомляє формаційний портал "Tvoemisto.tv".

Львів'янин Денис Ревега програмуванням захопився ще зі школи, перший комп’ютер освоїв не маючи й десяти років, а в 13-14 розробив свій перший веб-сайт, який і досі можна знайти в інтернеті. Такому професійному самовизначенню та швидкому старту не завадила фізична вада – незрячість. Завдяки своїй наполегливості Денис став програмістом в одній із львівських компаній, яка працює на європейський ринок.

Програміст Денис Ревега, фото Tvoemisto.tv

Денис Ревега вчився в Києві, спершу в спеціалізованій школі, а потім, ще чотири роки, – у звичайній.

"Думаю, що навчання в одному середовищі із зрячими дітьми й вплинуло на моє ставлення до життя. Я зрозумів, що можу жити на рівні із людьми без фізичних обмежень, спілкуватися з ними, бути теж соціалізованим. Після закінчення школи, я вступив до Національного авіаційного університету на факультет комп’ютерних наук. Впродовж навчання усі завдання я виконував на комп’ютері, навіть на лекції міг вільно працювати за комп’ютером і писати все, що треба", - говорить хлопець.

Програміст Денис Ревега, фото Tvoemisto.tv


Спочатку хлопець працював фрілансером, але така робота дуже швидко набридла. І хлопець вирішив, що варто шукати роботу, на яку ходив би щодня, працював у колективі, спілкувався наживо з іншими програмістами. Через це він переїхав до Львова, щоб працювати в одній з місцевих компаній.

"Сьогодні, будучи незрячим, не важко працювати програмістом. Є спеціальна програма «NonVisual Desktop Access», яка перетворює практично все, що є на екрані, на звуки мови. Вона читає не лише текст, але й різні символи та зображення. Тому я сиджу у навушниках і слухаю переклад того, що зображено на екрані. За таким принципом і переписуюся у чаті із співробітниками. Це не так вже й важко, адже українську, англійську та російську розкладку клавіатури я теж вивчив вже дуже давно", - розповідає Денис.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Програміст Денис Ревега, фото Tvoemisto.tv



До того як влаштуватися до львівської компанії, хлопець побував не на одній співбесіді, але скрізь були певні умови, які через незрячість хлопець не міг виконувати. Проте він не зупинився та почав шукати далі.

"Ймовірно, є роботодавці, які звертають увагу на фізичні вади і не хочуть брати таких працівників на роботу, але зі мною, на щастя, такого не траплялося. Всіх цікавив тільки мій професіоналізм. На фірмі, де я працюю зараз, я проходив онлайн-співбесіду через Skype, попередньо надіславши резюме. Директор розпитав, що я знаю, де навчався, де працював, які функції можу програмувати, чого ще не знаю і таке подібне", - розповідає хлопець.

Нагадаємо, раніше у Тернополі мама важко хворої дівчинки просить про допомогу.

Як повідомляв портал "Знай. uа" в Дніпрі мати покинула дитину з дірою в серці.

Також Знай.uа" писав, що жінка перемогла важку хворобу і поділилася досвідом.