У Німеччині в одній з клінік помер 19-річний Володимир Андрієцький, студент "Львівської політехніки", який понад рік боровся з остеосаркомою. Ця страшна трагедія сталася у середу, 20 травня, передає портал "Прикарпаття".

"Останні кілька днів Володі стало важко дихати. Поїхали у медзаклад, лікарі перевіряли його на наявність коронавірусу – виключили. Та задуха не проходила. Брали аналізи на всі можливі грипи, віруси, бактерії, але – нічого. Потім зробили КТ. І вже воно показало, що у голові сина масові ракові клітини. Саме вони не давали дихати. Лікарі вирішили сина ввести у медикаментозну кому, аби йому було легше. З суботи на неділю перед тою процедурою Володя подзвонив мені. Наче прощався… З коми він так і не вийшов. Ці ракові клітини з’їли дитину за три дні", – розповідає мати хлопця Олеся Андрієцька.

В одній із німецьких клінік не стало 19-річного Володимира Андрієцького


Останні кілька місяців на лікуванні у Німеччині разом з хлопцем перебував його батько. Наразі він готує всі необхідні документи, аби перевезти тіло хлопця до України, щоб похоронити. Батьки хочуть, щоб їх син спочивав на кладовищі у Бартатові, адже там похована його бабуся, та й це недалеко від їх дому.

Сім’я Володимира Андрієцького вдячна всім небайдужим людям, які впродовж важкого року, поки хлопець лікувався, підтримували їх, молилися та надсилали кошти на порятунок сина.

" Поки не знаємо дати, все залежить від того, коли чоловік із тілом сина зможе виїхати з Німеччини. Обов’язково про час повідомимо. У Володі було багато друзів. Син був компанійським і надзвичайним життєлюбом, з ним багато людей хотіли б попрощатися…", – додає мати хлопця.

Варто нагадати, що другокурсникові "Львівської Політехніки" Володимиру Андрієцькому торік діагностували остеосаркому – рак кістки. Українські медики не давали йому жодних шансів, проте в одній із німецьких клінік взялися рятувати хлопця.

Студенту провели важку операцію з видалення правої руки та плеча за 117 тисяч євро. В майбутньому Володю готували ще до однієї операції із видалення метастазів з легень. Після цього втручання, кількох хіміотерапій та реабілітації медики сподівались на цілковите видужання хлопця. Таке лікування мало обійтись у ще 200 тисяч євро.

Нагадаємо, раніше жителі Дніпра допомогли зібрати кошти на лікування 60-річного старого.

Як повідомляв портал Знай.uа в Дніпрі 6-місячний малюк подавився пакетом і помер на руках у батька.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Також Знай.uа писав, що дніпрянка створила петицію, вимагаючи дозволити проведення партнерських пологів.