У Львові швачку оштрафували через пост із завищеною смертністю від Covid-19.

Про це повідомляє інформаційний портал "Zaxid.net".

Так, стало відомо, що у Львові швачку зобов'язали сплатити 170 грн штрафу за неправдиве повідомлення у Facebook про кількість загиблих від коронавірусу.

У постанові Мостиського райсуду Львівської області вказано, що 23 березня жінка повідомила про 47 загиблих від Covid-19 львів'ян. Зазначимо, що на той час в Україні було всього 17 загиблих і жоден з них не був із Львівщини.

суддівський молоток, скріншот
суддівський молоток, скріншот


" Суд вважає, що таке повідомлення, попри його неправдивість, могло викликати у людини нестримний страх чи неконтрольоване прагнення уникнути небезпечної ситуації (викликати паніку)", – йдеться в постанові Мостиського райсуду.

Сама ж львів'янка свою вину не признала, при цьому заявила, що дільничний, який склав на неї протокол за пост у Facebook, зробив неправильні висновки. При цьому жінка не оскаржувала складений на неї адмінпротокол та не надала суду доказів, які б її виправдовували.

Тому львівський суд оштрафував жінку за поширення неправдивих чуток на 170 грн. Окрім цього жінка має сплатити ще 420 грн судового збору.

Нагадаємо, українцям анонсували другий етап виходу з карантину.

Як повідомляв Знай. ua, українка розкрила правду, як насправді лікують сovid-19 в лікарнях.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Також Знай. ua писав, що в Україні за добу 422 нових хворих коронавірусом.