На Вінниччині маленький хлопчик перехворів на важку форму коронавірусу, після цього його здоров’я дуже погіршилося.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу "Україна".

Так, стало відомо, що на Вінниччині 2-річний Павлик з села Борівка переніс клінічну смерть та два тижні був у комі, поки лікарі боролися за його життя. Маленьке серце Павлика лікарі запускали 12 хвилин. Всі ці ускладнення сталися через важку форму COVID-19.

Наразі тести на COVID-19 вже показали негативні результати, але перенесена хвороба серйозно вплинула на здоров’я дитини. Наразі Павлику необхідно зробити безліч обстежень, щоб виявити всі відхилення.

Павлик потребує довготривалої реабілітації

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Місцеві лікарі одужання хлопчика називають дивом. Вони зазначають, що ніколи не бачили такої пневмонії у дитини. Знімок показав, що легені хлопчика були наче у целофановій плівці. Лікарі побоюються, що клінічна смерть та наслідки інфекції не минули безслідно.

"Павлик потребує довготривалої реабілітації. Це потребує значних затрат і коштів. Ми сподіваємося, що компенсаторні можливості дитячого організму дадуть нам змогу з допомогою всього того, що буде задіяно в реабілітаційному процесі, повернути Павлика до повноцінного життя”, ‒ каже медичний директор Могилів-Подільської лікарні Василь Миколюк.

Медики роблять усе можливе, але потужностей лікарні не вистачає. Павлику потрібен фаховий дитячий невролог, безліч знімків та обстежень. Зокрема, дитині треба зробити МРТ й електроенцефалографію.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Covid-19 зможуть діагностувати по масці, революційна технологія на порозі.

Як повідомляв Знай. ua, більш ніж 18 тисяч українців потрапили в "лапи" Covid-19.

Також Знай. ua писав, що вперше кількість видужали пацієнтів наздоганяє хворих.