На Львівщині жінка із села Довголука Стрийського району просить всіх небайдужих допомогти їй у лікуванні сина. 13-річний Павлик отримав важку травму при народженні.

Про це повідомляє інформаційний портал "lmn.in.ua".

Ще при народженні 13-річний Павлик отримав важку травму. Згодом йому поставили діагноз “ДЦП” та “епілепсія”. Хлопчику добре допомагають курси реабілітації в клініці Казявкіна, що у Трускавці. Але лікування дороге. Батькам, які виховують трьох діток, це не завжди під силу.

13-річний Павлик отримав важку травму при народженні


"У мене була легка вагітність, дитина розвивалась добре. Нічого такого, що б віщувало біду. Народжувати поїхала у Стрий. Там лікарі вирішили, що зможу сама, без кесарського. Та вже в процесі потуг почалися проблеми. У мене надто вузький таз, тому народжувати самостійно було помилкою, але чомусь про це ніхто не сказав. Лікар витискав сина ліктями, а акушерка тягнула щипцями. Під час цього дитя отримало важкі травми. Ці щипці аж ями зробили на голові мого сина. Маля посиніло і переставало дихати. Його забрали в реанімацію", - розповіла мати хлопчика Галина Захараш.

Після цього хлопчинка направили до Львова, де лікарі відразу вказали на помилку колег із Стрия. Навіть натякали, що їх можна було б притягнути до відповідальності, адже по суті при пологах скалічили здорову дитину. Але у Галини тоді не було ні часу, ні грошей на суди. Все через те що жінка мала рятувати свого сина.

Зараз на лікування у реабілітаційному центрі лише на один курс Павлику потрібно 20,5 тисяч гривень. На рік – близько ста тисяч гривень. Крім цього потрібні ще гроші на медикаменти, іноді жінка співпрацює з благодійними фондами, але така допомога не постійна і лише часткова.

На лікування у реабілітаційному центрі потрібно багато грошей


"Сама стараюсь не сидіти без роботи. Мені пощастило вдруге вийти заміж, і з чоловіком беремось за будь-яку нагоду підробити. Іноді ненадовго їздимо в Польщу на заробітки. Дітей залишаю свекрусі. Але це важко, діти хочуть мами. Та й тих грошей, що заробляємо, на все не вистачає.", – додає жінка.

7 червня у хлопчика знову реабілітація у клініці Казявкіна. Батьки звертаються до небайдужих допомогти зібрати необхідну суму. Якщо у вас є змога допомогти, прохання переказувати гроші на рахунок – 5168 7427 1693 9842 (Захараш Галина Степанівна)

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Нагадаємо, раніше Львів'янка поплатилася життям за любов до чистоти, навіть не думайте повторювати це будинку

Як повідомляє портал «Знай.uа» Випав з вікна - впливовий бізнесмен покінчив з життям прямо в центрі столиці, що відомо

«Знай.uа» писав, що У Харкові відомий актор впав з 11 поверху і залишився живим, подробиці дива