Рада Церков Львова спільно з міськрадою міста напрацювала рекомендації священнослужителям та мирянам усіх конфесій щодо роботи й відвідування храмів після пом’якшення карантину.

Про це передає Львівська міська рада.

За словами директора департаменту «Адміністрація міського голови» ЛМР Євгена Бойка, якщо статистика динаміки захворюваності на COVID-19 буде лише падати, то міськрада розгляне рішення про пом’якшення умов карантину для церков уже з цієї суботи, 23 травня.

церква, скріншот з відео
церква, скріншот з відео

"Спільно з Церквою ми напрацювали рекомендації щодо того, як працюватимуть львівські храми після пом’якшення карантину. Тепер їх розгляне міська комісія з питань ТЕБ і НС. Якщо динаміка захворювання на коронавірус у місті дозволятиме, то приймемо рішення про відновлення богослужінь із певними обмеженнями вже із суботи", — сказав Бойко.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Серед рекомендацій, можна знайти: встановлення станцій гігієни рук біля входу до храмів, обмеження щодо фізичної дистанції між парафіянами, заборона на цілування ікон тощо. Повний текст рекомендацій нижче.

джерело: Львівська міська рада
джерело: Львівська міська рада

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Поминальний тиждень - Епіфаній у День Радониці помолився за душі українців

Як повідомляє портал «Знай.uа» В Україні хворий на covіd-19 священик проводив таємні обряди перед смертю

Також «Знай.uа» писав, що Юрій Солод доклав руку до масових церковних заходів, а потім обурився поширенню епідемії і звинуватив Супрун