Головний медик Львова Володимир Зуб видав наказ про заборону надавати стоматологічну допомогу у стоматолічних поліклінках в 3 -ій і 5-ій. Ось такий наказ показали лікарі поліклінік у спільноті "Народна дія Львів" у Фейсбук.

Як виявилося, в умовах карантину можна позбавити населення двох районів Львова права на медичну стоматологічну допомогу, яка гарантована Конституцією!

"Пан Зуб не знає, що це диверсія?
Це посягання на життя і здоров'я чи не половини Львова!
Бо медичну домогу зобов'язані надавати лише у комунальних і державних закладах охорони здоров'я",- пишуть у повідомленні.

У стоматології їх залишилося тільки два заклади - 3 і 5 стоматологічні полікніки міста Львова. Інші вже перетворились на підприємства, в яких медичну допомогу надавати не зобов'язані.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

До того ж,те що містян двох районів позбавили права на медичну допомогу, Зуб вчергове спричинює перевитрати бюджетних коштів. Оскільки обов'язку оплачувати роботу лікарям ніхто не знімав. І диверсія Зуба з невиплатою зарплати лікарям за попередні роки визнана судами незаконною.

"Втім уже є більше 200 рішень судів, які набули законної сили про те, що такі манси начальника управління охорони здоровя ЛМР Зуба є незаконними. І зарплату лікарям мають повернути за два роки!То зловживаючи надзвичайним станом Зуб вирішив нагнути ці дві поліклініки, ну бо занадто вміють боротися за свої права і права громади?"- пишуть у спільноті.

Стоматологи, іntalent.pro
Стоматологи, іntalent.pro

При цьому дії начальника управління охорони здоров'я ЛМР В. Зуба мають ознаки неприхованої диверсії проти держави і громади Львова, зокрема зі зумисним зловживанням владними повноваженнями:

  • позбавлення майже половини Львова права на стоматологічну допомогу в умовах надзвичайного стану - тобто посягання на життя і здоров'я великої кількості людей!
  • нераціональне використання бюджетних коштів - ніхто лікарів не звільняв і діяльність комунального медичного закладу припинити не може. Зарплату лікарям все одно заплатять рано чи пізно. Проте стоматологічної допомоги населенню так ніхто і не надасть через диверсію, здійснену Зубом!

Також у спільноті "Народна дія Львів" мають припущення, що можуть бути рейдерські захоплення поліклініки, які почнуть виганяти людей з роботи. Ну бо приміщення не терпиться продати. Як це зробили з великою кількістю медзакладів після їх "реорганізації".

"Ми лікарів вже попередили про таку можливість.
Просимо всіх свідомих допомогти лікарям і пацієнтам у захисті наших спільних прав на медичну допомогу!

П.С. Наступним наказом Зуба буде скасування статті Конституції про безоплатну медичну допомогу?
А шо там дріб'язкувати: хай наказом забороняє хворіти! Нема чого людям хворіти. Поки вони бабло рублять!"- підсумували сказане у спільноті.

Поліклініка
Поліклініка

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше В Україні злетять ціни на медпослуги, названо причини

Як повідомляє портал «Знай.uа» Тимошенко анонсувала законопроект про обов'язкове медичне страхування

Також «Знай.uа» писав, що Лікарі розповіли, чому вранці з рота погано пахне і що з цим робити