Сьогодні пройшло 10 років з моменту страшної трагедії, яка сталася біля села Линівка, Рожищенського району. У лісі, поблизу населеного пункту, було виявлено тіло 10-річної дівчинки, яку вбила її мачуха. Про це розповіли у виданні "Прикарпаття Onlone".

Дівчинку звали Люда, її батьки розлучилися і знайшли нові половинки. Деякий час вона жила з матір'ю в селищі Голоби Ковельського району, однак попросилася до батька Руслана в Линівку, так як дуже його любила. Мати часто їздила на заробітки, тому не заперечувала. Батько з задоволенням прийняв улюблену доньку біля себе, але його нова пасія, яку також звали Люда, була не задоволена таким станом справ.

Мачуха дуже часто ревнувала Руслана до доньки, тому їх відносини з самого початку були напруженими. При цьому, нова пара батька сама мала сина, такого ж віку, як дівчинка.

Люда постійно приїжджала до батька, а він був радий і піклувався про неї. Однак, шлях з Голоби в Линівку займав багато часу, навіть автобусна зупинка була в трьох кілометрах пішого ходу. Через деякий час тітка дівчинки Зіна Пахомчук, запропонувала перевезти її до себе в село Трилісці, яке знаходилося ближче.

"Ні, Люда не скаржилася. Але вона дуже любила своїх батька та маму і хотіла, щоб вони помирилися. Була впевнена, що вони все одно будуть разом" - говорила Зіна Пахомчук.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Одного разу, 6 травня, дівчинка не повернулася зі школи в Трилісці. Тітка думала, що вона залишилася у батька, а батько навпаки — що поїхала. На наступний день Зіна заїхала в гості до Руслана, але дівчинки там не виявилося, тоді вони зрозуміли, що Люда зникла.

До пошуку дитини підключилися багато людей. Вони прочісували околиці Линівки, обійшли всі занедбані будинки, викликали поліцейських, які обійшли місцевість з собаками, але це не принесло результату. Єдиною надією був телефон дівчинки, який працював ще два дні, після чого відключився. Не дивлячись на це, Руслан продовжував пошуки доньки, він об'їжджав велосипедом все село і кликав дівчинку, а коханка підтримувала і допомагала йому.

Через деякий час дівчинку виявили завдяки телефону, який відстежили за спеціальним кодом. На жаль, Люда до того моменту вже була мертва. Її тіло було затягнуто далеко в лісові хащі, де її практично неможливо було знайти. Поліцейські одразу зрозуміли — Люду вбили.

Вбивцю допоміг знайти телефон дівчинки, на якому останній дзвінок був від мачухи. Місцеві жителі спершу не вірили в цю версію, але коли жінку затримали і вона зізналася, все встало на свої місця.

Мачуха зателефонувала Люді і покликала її піти по гриби. Дівчинка відпросилася з уроків і вирушила з нею. Коли вони ввійшли в ліс, мачуха збила дівчину з ніг, сіла на неї і вдарила кулаком по обличчю кілька разів. Люда навіть не пручалася, вона сказала лише одну фразу: "Роби зі мною все, що хочеш, тато з тобою жити не буде". Ці слова викликали гнів жінки, після чого та, задушила дівчинку. Потім вона поїхала до подруги, на чай, а ввечері повернулася переконатися, що тіло все ще на місці.

Руслан просив для своєї пасії довічне ув'язнення, однак жінка отримала 14 років позбавлення волі. У своєму злочині вона так і не розкаялася.

Люда Пархомчук, фото: Вісник К

Нагадаємо, раніше закривавлений пенсіонер сховав тіло дитини поблизу лікарні.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Дніпрі ховають по-звірячому вбитого хлопчика.

Також Знай.uа" писав, що мешканка Харкова спланувала і вчинила вбивство маленької дівчинки.