У Мережу потрапила остання прижиттєва світлина Степана Бандери, оригінал якої у даний час зберігається у музеї Степана Бандери у Старому Угринові. Її було зроблено фотоапаратом "Zeiss Ikon Сontessa", який належав Провіднику. Фотографії діда та сам фотоапарат у 2016 році передав внук Степан (Штефко Бандера, який проживає в Канаді) в музей у Старому Угринові - найвідоміше місце у Калуському районі Івано-Франківської області.

фотоапарат Бандери, джерело: KalushNews.city
фотоапарат Бандери, джерело: KalushNews.city

Вибір місця передати такі важливі історичні речі був, звісно, не випадковим, бо саме в селі Старий Угринів народився та прожив перших 10 років свого життя Степан Бандера.

Тепер фотоапарат весь час зберігається у фондах музею. Показують відвідувачам його лише тричі на рік: у день народження Бандери (1 січня), День створення УПА (14 жовтня) та на роковини смерті Провідника ОУН (15 жовтня).

Степан Бандера з родиною, джерело: KalushNews.city
Степан Бандера з родиною, джерело: KalushNews.city

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Цим фотоапаратом (орієнтовно 12-14 жовтня 1959 року) в Альпах зроблено й останню прижиттєву світлину Бандери. Тобто напередодні вбивства Провідника.Фотографія — кольорова. На фото — зліва направо: дочка Леся, дружина Ярослава, Степан Бандера, дочка Наталя та соратник провідника ОУН Дмитро Миськів. Через плече у Степана Бандери висить футляр від фотоапарата.

"Хто фотографував? Можливо, син Андрій, і тому його немає на світлині", — вважає завідувач музею в Угринові Степан Лесів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Нюрнберзький трибунал, Бандера і Шухевич: за кордоном зробили суперечливу заяву про історію України

Як повідомляє портал «Знай.uа» В українських містах пройшов вогненний марш до дня народження Степана Бандери: як це було

Також «Знай.uа» писав, що День народження Бандери: посли Польщі та Ізраїлю ополчилися проти української влади