На Львівщині двоє братів потребують допомоги, їм терміново потрібні гроші на лікування тяжких недуг.

Про це повідомляє інформаційний портал "Рrykarpattya."

Жителям Дрогобицького району із села Підбуж 12-річному Іванові та 17-річному Назарові Костикам потрібні гроші на лікування. У молодшого хлопчика після щеплення ще у ранньому дитинстві розвинувся лейкоенцефаліт, а у старшого – затримка психомоторного розвитку та напади епілепсії.

Мати змушена приділяти весь всій вільний час синам аби дати їм хоч якийсь шанс на одужання і тому не може піти на роботу. З самого дитинства вона возить їх на лікування: старшого до Львова на вулицю Кульпарківську, молодшого в лікарню на Орлика.

Фото prykarpattya


"В Івасика з часом почалися ще й судоми, йому ставало зле. Мені порадили звернутися в клініку Казявкіна, в Трускавці. З того часу постійно проходимо там курси. Пам’ятаю, як через кілька процедур приїхали на обстеження до Львова, то лікар Івасика здивувалась, що дитина моя ще досі жива. Не давали йому шансів. А йому й справді кращає від таких занять. Кажуть, дуже було б добре, якби він постійно займався на такому електричному велотринажері, це б тренувало його м’язи на ногах. І він би мав шанс встати. Правда, грошей на такий апарат зовсім не вистачає", – додає Лідія.

Зараз сім'я виживає за рахунок тимчасових підробітків, мати Лідія вишиває та продає речі. Чоловік допомагає по господарству у селі. Єдині офіційні гроші, які є у сім’ї, – це 7 тисяч допомоги від держави на хлопчиків. Але їх майже ні на що не вистачає.

Фото prykarpattya


"Тільки памперси і ліки купити – треба купу грошей, щось відкласти на реабілітацію, на життя майже не лишається. Господарства великого завести не можемо. Бо, коли я з дітьми на лікуванні, чоловік сам просто не дасть ради. На рік із Івасиком проходимо по 4 курси терапії у Казявкіна, це по 20 тисяч кожна. Назарчик їздить з нами", – пояснює мати.

Сім’я Костиків звертається по допомогу до всіх небайдужих. Хто має можливість допомогти матеріально у лікуванні двох хлопчиків, прохання надсилати кошти на номер карточки 5168 7574 12319321(Приватбанк) Костик Лідія Михайлівна.

Популярні новини зараз
Пішов за хлібом – потрапив до армії: що треба перевіряти, перш ніж виходити з дому Плюс 570 грн до основної виплати: пенсіонери отримають надбавку у листопаді Від податкової не втечеш: безкоштовне поповнення карток заборонять Повістки поштовим листом: ТЦК поставило новий ультиматум
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Комаров терміново звернувся до українців за допомогою.

Як повідомляв Знай. ua, Комаров з "Світу навиворіт" показав поганий стан українських лікарень, не вистачає самого необхідного.