На Закарпатті пасічник винайшов "Смарт вулик". Нова система обладнана низкою датчиків та сонячною батареєю, що робить життя бджолиного рою максимально комфортним, повідомляє сайт Agravery.com.

Як зазначається, новітня розробка має датчики температури та GPS. Відстежуючи температуру всередині вулика, бджолярі можуть зрозуміти, чи не хворіє рій, та в якому стані він перезимував.

Крім того, «розумний» вулик сам відслідковує, скільки бджоли з'їли меду, та передає відповідну інформацію на телефон пасічника.

Дані з сенсорів у вулику зчитуються щогодини: враховується не лише інформація про температуру повітря всередині та зовні вулика, рівень вологості всередині та зовні, але й вага та координати самого вулика.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

На думку розробників, «розумні» вулики значно заощаджують бджолярам час та гроші на утримання пасіки, адже більше не треба витрачати години на перевірку всіх вуликів, розкиданих на великих площах. Для комах це також зручно – люди зайвий раз не турбують їх через перевірки.

Нагадаємо, на Прикарпатті "підсолодять" життя українців: в Карпати - на "медовому маршрутом"

Як повідомляв раніше Знай.ua на Прикарпатті, пасічник Ярослав Муха взявся за відновленням популяції карпатської бджоли. Його пасіка — унікальна для регіону.

Також Знай.ua писав про те, що древній хижак тероризує Кривий Ріг: його жало завдає пекельного болю