У Львові хірурги 10 годин поспіль оперували одноденне немовля, щоб усунути рідкісну патологію.

Про це повідомляє інформаційний портал "zaxid.net".

У Львові дитячі хірурги успішно провели надскладну операцію з усунення рідкісної патології. Хлопчику у першу добу життя медики заново сформувати шлунково-кишковий тракт.

За словами медиків у маленького Данилка, який народився на 33 тижні вагітності з вагою 2 кг 100 г, були три важкі вроджені вади: атрезія стравоходу з трахеостравохідною норицею, атрезія шлунка, атрезія прямої кишки. На щастя львівським хірургам далося усунути ці вади.

Данилкові вже другий місяць і все найважче уже позаду (фото публікуємо з дозволу батьків)


Галина Курило, яка очолила операційну бригаду зазначила, що діти при народженні інколи мають і п’ять складних вроджених вад, але всі вони піддаються корекції у різні періоди життя дитини. А у цьому випадку всі вади потрібно було усунути одночасно, бо кожна становила загрозу для життя.

Шлунок у хлопчика був дуже малих розмірів і також не мав переходу у дванадцятипалу кишку. Цей перехід слід було сформувати. І пряма кишка не мала виходу.

До операційної бригади, окрім Галини Курило, увійшли дитячі хірурги Дмитро Грицак, Анна Салига, анестезіолог Сергій Шиш і операційна медсестра Марія Семочко.

"У дитини були такі делікатні, ніжні тканини, що ми використовували нитки з шістьма-сімома нулями, бо товстіші просто прорізали тканини. Нам вдалося сформували хлопчику перехід зі стравоходу у шлунок і зі шлунка у дванадцятипалу кишку. Також вивели йому колостому (отвір, через який іде випорожнення кишківника). Іншими словами, зробили все для того, аби дитина могла харчуватися, аби запрацював шлунок, кишківник. Коли маленький підросте, набере 7-8 кг, ми зробимо ще одну операцію, створимо вихід з прямої кишки", – каже Галина Курило.

Загалом операція тривала 10 годин поспіль. Хірурги кажуть, що то була одна з найважчих операцій за весь час їхньої роботи. Атрезія шлунка у дітей зустрічається вкрай рідко, за останні 20 років таких випадків було не більше п’яти.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Майбутні мами - сестри наші менші в очікуванні щастя: неймовірні кадри дикої природи.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, Популярні міфи про вагітність, у які давно пора перестати вірити.

Також Знай.ua писав, Як завагітніти, якщо не виходить.