Сьогодні, 7 травня, на сайті Єдиних електронних петицій до влади з’явилося нове звернення від львів’ян, де пропонується ввести податок тим, хто пересувається містом на автомобілях, пише Львів Майбутнього. Петицію зареєстрував львів’янин Віталій Остапенко під заголовком “Нераціональне використання громадського простору”.

Львів’янин в петиції вказує на цілу низку проблем, які виникають через автомобілі. За переконаннями Віталія Остапенка, Львів не розрахований на таке величезне транспортне навантаження, яке зазавичай можна спостерігати у місті.

Через величезну кількість автомобілів у Львові після карантину знову слід очікувати на суцільні затори на дорогах, а громадський транспорт та пішоходи не зможуть нормально пересуватися через львів’ян, які пересуваються містом на авто. Ще однією глобальною проблемою автомобілістів, за словами автора петиції, являється відсутність достатньої кількості паркувальних місць.

Парковка, фото: Уніан
Парковка, фото: Уніан

Не забув містянин і про екологічний аспект користування автомобілями і вказав на те, що автомобілі - причина поганого стану повітря у Львові, зокрема - в центральній частині Львова.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Віталій Остапенко за результатами власних спостережень навіть підбив певну статистику стосовно автомобільних поїздок містом:

“За власними спостереженнями, приблизно 70 - 80 % автомобілів перевозять тільки одного водія. Тобто одна пара сідниць займає площу 6 - 8 і більше кв.м., тоді як у громадському транспорті не більше 0,5”, - написано в зверненні.

Автор переконаний, що неетично створювати дискомфорт громаді нашого міста ціною власного комфорту.

Проблему вирішити можна, якщо ввести місцевий податок на нераціональне використання громадського простору. І першим ділом, як запевняє ініціативний львів’янин, необхідно ввести податок на тих водіїв, які самі знаходяться у автомобілях.

Дороги України, Дело.uа
Дороги України, Дело.uа

“Людина, яка здатна палити літри бензину у корках, створюючи проблеми львів'янам, зможе заплатити аналогічну суму до місцевого бюджету”, - вказує львів’янин.

Водночас, від сплати податків повинен звільнитися спеціальний транспорт, а це йдеться мова про спецавтомобілі, про таксі, автомобільні доставки з вказаними реквізитами, автомобілі з дитячими сидіннями та легкові автомобілі з кількістю чотирьох місць або ж менше.

Таким чином, за розрахунками автора звернення, податок потрібно встановити з сумою орієнтовно 150 гривень на добу. Тобто, в місяць львівському водієві автомобіля доведеться сплатити 3000 гривень податку. А для порушників львів’янин пропонує штраф, розміром в 300%.

Звісно ж, така пропозиція має свої переваги та недоліки. Серед недоліків львів’янин вказує лише на невдоволення містян новою системою, і то - власників автомобілів.

Петиція можна глянути тут.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Від Зеленського вимагають забрати Києво-Печерську лавру в Москви, петиція вже зібрала необхідні підписи

Як повідомляє портал «Знай.uа» Міністр інфраструктури вимагає від Ради скасувати податок на землю під залізничним полотном

Також «Знай.uа» писав, що Як оплатити штрафи за порушення ПДР онлайн, всього 4 кроки