У селі Підгайці на Тернопільщині люди обурені діями священика Московського патріархату, який викинув на смітник їхні паски. Про це повідомляють у спільноті “Типовий Кременець” у соціальній мережі Facebook.

За словами місцевих мешканців, вони впродовж кількох днів напередодні Провідної неділі зносили священнослужителю паски на освячення, нехтуючи забороною на масові зібрання та відвідування храмів під час карантину через пандемію коронавірусу.

Обряд освячення священик здійснював у нещодавно збудованій капличці селища. Вже наступного дня після поминальної неділі люди побачили купу пасок, звалених на смітті у дворі священнослужителя. Пасками, які люди зносили для освячення, залюбки ласували кури священика.

Місцевих мешканців обурило таке ставлення до освяченого хліба, адже його можна було роздати бідним та тим, хто потребує допомоги, а не викидати на сміття.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«Обурило таке ставлення до паски і взагалі до хліба. Люди починають писати, що це не правда, і не видно подвір’я, але хто живе в цьому селі і знає його, то там все добре видно», «Дуже важко дивитися на такі речі, а особливо в своєму селі, і знаючи, хто таке зробив...», - пишуть у коментарях до посту.

Нагадаємо, раніше Священники з Лаври пішли на карантин, але вимагають переводити гроші, намісник записав настанови

Як повідомляє портал "Знай.ua", Коронавірус проти Бога: у Києво-Печерській лаврі заразився і пішов з життя ще один монах

Також "Знай.ua" писав, що Києво-Печерську Лавру захопив Covid-19, Кличко готується до крайніх заходів - що буде з зараженими священниками.