Львів'янин став жертвою шахрайства, здійсненого через популярний сервіс Monobank, та поскаржився на дії банку і поліції у спільноті «Варта 1» у соцмережі Facebook.

«Доброго дня, сталася неприємна ситуація, а саме - заволодіння кредитних коштів шахрайскими діями з картки Monobank. Сьогодні, перебуваючи у місті Львів, мені надійшло повідомлення на додаток монобанку, що я здійснив покупку в м. Вінниця на суму 11 тисяч 999 гривень, при тому що я нічого не купував і не збирався», - наголошує чоловік.

«Картка завжди при мені, нікому в руки її ніколи не даю, навіть рідним, телефон завжди на захисті, і телефон нікому в руки теж не даю», - додає він, зазначаючи, що звертався до служби підтримки банку та поліцію.

«В додатку я побачив, що покупка була здійснена в магазині «Алло», і адреса теж вказана. Подзвонив у магазин, працівники підтвердили, що покупку здійснили декілька осіб і розрахувалися на місці системою PeyPas - купили мобільний телефон. Магазин завірив, що є відеодоказ і копія чеку, після чого я звернувся в поліцію і написав заяву, хоча в Сихівському райвідділі поліції тільки з даної ситуації посміхалися. Дзвонивши декілька раз в Monobak щоб звязали з службою безпеки, відповіді так і не отримав, можливо хтось знає, які потрібно робити подальші дії і чи взагалі є реальність повернути кошти?», - запитує постраждалий.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Фото: "Варта 1"
Фото: "Варта 1"

Фото: "Варта 1"
Фото: "Варта 1"

Фото: "Варта 1"
Фото: "Варта 1"

Фото: "Варта 1"
Фото: "Варта 1"

Фото: "Варта 1"
Фото: "Варта 1"

«В першу чергу тобі потрібно написати заяву за місцем скоєння злочину, а саме в місті Вінниця і у райвідділку, який має у підпорядкуванні даний магазин. Якщо ти написав заяву у Львівському райвідділку, тобі обов’язково потрібно звернутися в прокуратуру району та написати заяву, щоб передали справу у місто Вінниця. Якщо ти цього не зробиш, забудь про те, що справа буде розглядатися», «В школах потрібно викладати фінансову грамотність та кібербезпеку, тоді, можливо, буде менше шахраїв», «Безконтактні розрахунки картою PayPass не можливо провести без PIN-коду на цю суму. Хтось одночасно мав ваш телефон та карту і пришив її собі до NFC. Шукайте серед близьких та родичів. Статистика свідчить, що більшість таких випадків - саме близькі та родичі!!! Тому або картка була тимчасово не у вас, або карта пришита в інший телефон до технології NFC (для цього треба мати одночасно телефон і карту на 1-3 хвилини)», - відповідають львів’яни.

Нагадаємо, раніше Шахраї вигадали новий спосіб обману з Новою поштою, тепер мішенню стали іменинники

Як повідомляє портал «Знай.uа» Фура "Нової пошти" перетворилася на попіл через одну посилку, деталі НП

Також «Знай.uа» писав, що Нова пошта змінила правила видачі посилок, клієнти не зможуть потрапити у відділення