У Карпатах продовжують спалювати сміття та сухі гілки, не зважаючи на заборону ДСНС. Про це повідомили очевидці у соціальній мережі Facebook.

«Перебуваючи в смт. Славське, 2 травня, у своєї родини, ми пішли прогулятися в сторону лісосмуги, щоб полюбуватися нашими чудовими Карпатами та подихати свіжим повітрям», - написала авторка посту, додавши, що «як прийнято підпалювати будь-що в нашій країні, аби горіло, то це побачили і на самій горі, замість насолоди гір, в нас був день, витрачений на боротьбу із паліями».

Скрін, Facebook

«В першій половині дня, лівіше від гори «Захар Беркут» побачили чоловіка, який вже підпалював величезну гору з гілок (як назвали це працівники - сміття), які заважали відпочинковому комплексу «Подолянка». Як стверджував працівник цього комплексу, це заважає власнику, і це треба спалити», - розповідає далі дівчина, додаючи, що вогонь встиг перекинутися на дерева.

Geplaatst door Irina Podriazskaja op Woensdag 6 mei 2020

«Друга гора із гілок важко підпалювалась, але із паяльником можна підпалити все, що завгодно. Ми якраз і побачили, як чоловік підпалював другу частину гілок, і зробили зауваження, на що чоловіком ніяк не зреагував. Ми сказали ще декілька разів, що не варто цього робити... І чи його не навчила ситуація із Чорнобилем, штрафи, які прийняті.. Після почутого слово «штраф» і те, що ми викликаєм поліцію - чоловік почав тікати», - додає вона.

Geplaatst door Irina Podriazskaja op Woensdag 6 mei 2020

Geplaatst door Irina Podriazskaja op Woensdag 6 mei 2020

За словами авторки допису, вони з родичами змогли змусити паліїв загасити полум‘я, однак ті спробували тікати та спустили на людей вівчарку.

«Ми, звичайно, викликали поліцію, яка їхати не хотіла, сказавши «нічого страшного, перегорить»...Пройшла година часу - дзвонить поліція, «чи потрібно їхати», ми сказали «так», у відповідь – «ви впевнені, що хочете складати протокол», ми сказали – так», - розповіла дівчина, додавши, що прибулі правоохоронці спробували їх залякати – «знайдуть причину виписати на нас штраф».

Нагадаємо, літня погода і невгамовні пожежі – метеоролог поділилася своїми прогнозами на весну в Україні.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав прогноз погоди на травень – заморозки, літня спека і дощі зваляться на голови українців.