Сьогодні християни вшановують пам’ять покровителя міста Лева.

Так, 6 травня традиційно християни східного обряду вшановують пам’ять святого Юрія. Це свято особливе для львів'ян, адже святий Юрій вважається покровителем їх міста.

5 фактів про святого Юрія

Християни вшановують пам’ять покровителя міста Лева


1. Святий Юрій (Юрій-Змієборець, Святий Георгій, Георгій Переможець) — святий, мученик і воїн, що жив на рубежі ІІІ-IV століття. Походив із християнської сім’ї. Після смерті матері отримав багатий спадок, який роздав бідним.

2. Святий Юрій вшановується як переможець зла. В іконографії часто зображується як вершник, що вражає списом дракона.

3. У княжу добу Юрій став святим патроном візантійських імператорів, а пізніше і руських князів, у яких ім'я Юрія стає улюбленим.

4. Святий Юрій – покровитель воїнів. Християни відзначають Юріїв день як день захисника Батьківщини.

5. У Львові є три храми присвячені цьому святому: Архикатедральний собор святого Юра УГКЦ, Свято-Георгіївський кафедральний храм УПЦ, а також храм Великомученика Георгія Побідоносця УПЦ КП.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Києві 8–9 травня масові заходи з нагоди Дня перемоги проводитися не будуть у зв'язку з карантинними обмеженнями.

Популярні новини зараз
Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, від Кличка вимагають завершення карантину та запустити транспорт - кияни здійняли хвилю протестів

Також Знай.ua писав, киянам дозволили пити каву на вулиці