На Львівщині спотворили унікальну пам’ятку через встановлення релігійної скульптури.

Про це повідомили на сторінці “Львівського Опілля”.

Так, стало відомо, що у селі Дуброва на пам'ятці Стільського Городища зробили насип, бетонні сходи та встановили сакральну споруду — фігуру Матінки Божої.

“Ми здивовані, що органи, які повинні контролювати збереження пам’яток — не втрутилися протягом двох тижнів та не реагують зараз. І вимагаємо розслідування, реакції та збереження унікального вигляду пам’ятки. Ми не проти нових сакральних об’єктів, проте такі об’єкти не повинні знищувати історичну спадщину України”, — йдеться у повідомленні.

Фото: Володимир Беньо


Місцеві активісти відзначають, що ці роботи не є санкціонованими ані місцевою ОТГ, ані відповідальними за збереження історичної спадщини органами обласної влади. Але поки що жодних реакцій з боку влади немає.

" Такі роботи спотворюють унікальний вигляд середньовічного городища VIII–X століття. Городище — історико-культурний заповідник, пам’ятка археології національного значення”, — повідомляє Львівське Опілля.

Варто відзначити, що Стільське Городище — столиця середньовічної Білої Хорватії. Біла Хорватія (прадавня батьківщина сучасної Хорватії) — це колись велика країна на території Прикарпаття. І саме це село було її столицею. Тут вирувало життя у VIII–X столітті. До сьогодні збереглися скелі, печера, підземні лабіринти.

Нагадаємо, раніше 115 років з дня народження Сальвадора Далі: що геній сюрреалізму розповідав про себе.

Як повідомляє портал Знай.ua Художник перетворює харчової сміття у твори мистецтва. Його фантазія не має меж. Завдяки своїй творчості він став популярним в мережі.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Також Знай.ua писав, що Портрет інтернет-зірки прикрасив стіну будинку під Одесою: яскраві фото доброзичливої морди.