Сьогодні, 3 травня, у Заріччі, що на Львівщині, попрощалось з Іваном Буцою – учасником АТО, десантником героїчної 80-ї аеромобільної бригади.

Про це у Facebook повідомив Микола Сенейко.

"Сумна звістка про раптову смерть Івана Буци, якого шанували за людяність, щирість, сколихнула Самбірщину. Навіть небо плакало тихим дощем… Пам’ятаю, як після важкого поранення на Сапун горі та лікування зустрів його у Самборі на автовокзалі і привіз додому. Здавалось, ціле Заріччя – малі й дорослі з квітами, музикою, піснями зустрічали свого Героя Івана.
А тепер односельці многолюдно провели Івана Буцу, якому через кілька днів виповнилося б 28 р., в останню земну дорогу. Попрощались Володимир Юричко, Марія Попіль - рідні загиблих, депутат Самбірської райради Микола Фрей, Руслана Ревть, ветерани АТО із Самбора, Рудок, Ралівки, Біскович, Нагірного та інших сіл. Вчителі школи з директором. Діти до самого краю села несли квіти, вінки, а чоловіки – домовину.

на Львівщині попрощалися із учасником АТО Іваном Буцою, фото: Микола Сенейко
на Львівщині попрощалися із учасником АТО Іваном Буцою, фото: Микола Сенейко

Івану Буці в перші найважчі роки російської агресії довелось побувати в багатьох гарячих точках. І вижити в пеклі, щоправда, зазнав осколкового поранення обличчя. Лікувався у Харкові, потім у Львівському військовому госпіталі. Через підірване здоров’я звільнився із військової служби.
На Сході під час захисту територіальної цілісності України загинули воютичани: десантник Ігор Добровольський, сапер Ігор Бжостовський та наймолодший нацгвардієць Іван Попіль – майже ровесники та орднокласники Івана Буци. Йому одному з фронту пощастило вернутися живим… Залишив найрідніших – маму Ольгу Михайлівну та сестру Марію.
Нехай рідна земля, яку він захищав і за яку пролив кров, йому буде пухом!", – написав Микола Сенейко.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Солдат – десантник Іван Буца народився у селі Заріччя Самбірського району Львівської області. З бойовими побратимами захищав Сапун гору, аеропорти, був в інших гарячих точках. Отримав серйозне поранення обличчя. Лікувався у Харкові, потім у Львівському військовому госпіталі. Через підірване здоров’я змушений був звільнитись із улюбленої йому вісімдесятки, в якій проходив строкову службу.

18 березня 2016 року на сесії Воютицької сільської ради контрактнику 80 аеромобільної бригади Івану Буці присвоєно звання «Почесний громадянин села Воютичі»”, – йдеться у повідомленні.

на Львівщині попрощалися із учасником АТО Іваном Буцою, фото: Микола Сенейко
на Львівщині попрощалися із учасником АТО Іваном Буцою, фото: Микола Сенейко

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Львів'яни на колінах зустріли загиблого на Донбасі бійця - море квітів і прапори, герої не вмирають

Як повідомляє портал «Знай.uа» На Донбасі загинули четверо героїв, вічна слава - віддали життя за нас і Україну

Також «Знай.uа» писав, що Львів'янин загинув на Донбасі, захищаючи Бога і Україну - Галичина захлинається сльозами