Українські військові щодня на Донбасі захищають незалежність і суверенітет нашої країни. У квітні своє життя за визволення України поклали чотири військових, передає "Новинарня".

Зазначимо, що у квітні штаб Об’єднаних сил нарахував 312 ворожих обстрілів. Для порівняння: березень – 292 офіційні порушення “режиму тиші”, лютий – 279. Найгострішою ситуація була 27 квітня – бойовики 17 раз відкривали вогонь по українських позиціях, від осколкового поранення загинув боєць.

Поранення та бойові травмування у квітні отримав 31 захисник України, а померли - 4.

1. Олексій Купріков “Лєший”

Олексій Купріков


Олексій Купріков народився 13 січня 1971 року в Росії, у Читинській області. Жив у селищі Черкаське Новомосковського району на Дніпропетровщині, де дислокується 93 омбр. Олексій вирішив піти на війну, після того як на фронті загинув його друг.

Він воював у районі Авдіївки, Новоселівки Другої, в останню ротацію – на околицях Кримського на Луганщині. Там, під час обстрілу позиції 93 омбр біля Кримського, і загинув 9 квітня.

2. Леонід Скакуненко “Барон”


Леонід Скакуненко не дожив десять днів до свого 33-ліття. Він народився 22 квітня 1987 року в селищі Лихівка П’ятихатського району на Дніпропетровщині. У 2014 році, після початку війни, був мобілізований до лав Національної гвардії. А згодом повернувся на війну вже у Збройних силах, з якими підписав контракт.

У Вербну неділю, 12 квітня, окупанти обстріляли позиції ОС поблизу Кримського на Луганщині з ручних протитанкових гранатометів. Леонід перебував на бойовому чергуванні, отримав поранення, які виявилися несумісні з життям.

3. Андрій Шинкарук

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Андрій Шинкарук


Андрій Шинкарук народився 16 липня 1991 року в місті Любомль Волинської області. Коли почалися бойові дії на сході 2014 року, Андрій був у першій хвилі мобілізованих. Брав участь в АТО в складі 1-го окремого мотопіхотного батальйону “Волинь”, воював у районі Дебальцевого.

Близько 16:30 у Світлий понеділок після Великодня, 20 квітня, бойовики відкрили вогонь по позиціях Об’єднаних сил поблизу Мар’їнки на Донеччині з протитанкового гранатомета, там і загинув український військовий.

4. Олексій Лісін

Олексій Лісін


Олексій – родом із села Гірке Гуляйпільського району, що в Запоріжжі. Народився 30 березня 1990 року. Приєднався до 93-ї бригади у 2019-му, коли підрозділ стояв на Авдіївському напрямку на Донеччині. Служив на посаді водія в механізованому батальйоні.

Лісін із 93 омбр “Холодний Яр” загинув на бойовому посту ввечері 28 квітня.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, армія Путіна вдарила по ЗСУ з зеніток і гранатометів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", на Донбасі прокинулися під постріли ворожих гранатометів – активність бойовиків була рішуче подавлена ЗСУ.

Також "Знай.ua" писав, ворог на Донбасі провокаційними обстрілами "напросився" на професійну реакцію ЗСУ.