Депутатка від партії “Слуга народу” Ірина Верещук потрапила у гучний скандал, попросивши вибачення у російських колаборантів, котрі 2 травня 2014 року намагались створити “Одеську народну республіку”.

Про це вона написала у соціальних мережах, передає Вголос.

“Одеська тpaгедія – це одна з наших ран, яка не загоюється. З такими ранами важко йти далі. Визрівання нації іноді, на жаль, не обходиться без тpaгічних подій. Але шлях в майбутнє лежить через прощення. Поки ми не знайдемо мир в нашому минулому, не буде миру в нашому майбутньому.Тому сьогодні ми маємо попросити прощення. Прощення перед тими, чиї життя не зберегли шість років тому: і в Одесі, і в Києві, і в інших містах України.Всі вони були нашими громадянами. Вони мали різні погляди: серед них були і гарні люди, і погані, але всі вони були наші люди, і ніхто з них не хотів пoмирaти.
Якщо одні знайдуть сили попросити прощення, а інші знайдуть сили пробачити, нам стане легше йти далі",- написала вона у повідомленні.

У коментарях депутатці пояснили, що у провокаціях в Одесі 2 травня брали участь місцеві колаборанти, “тітушки” з Придністров’я та Росії. І саме вони закликали вбивати українських патріотів, проте свідомі одесити захистили своє місто від російських найманців, яким зараз співчуває Верещук.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Скандальна Фаріон не змогла стримати язика перед нардепкою Верещук - "При владі гидка відрижка совка"

Як повідомляє портал «Знай.uа» Піпа наробила проблем Фаріон - "Рука тягнеться похреститися"

Також «Знай.uа» писав, що "Антиколомойський закон" призвів до блокування трибуни Парламенту