У Хмельницькому понад пів року тому одну з місцевих родин спікало велике горе. Вони втратили свою донечку Софійку, якій було всього 11 років. Дівчинка загинула в результаті аварії, яка сталася 19 жовтня, на перехресті Старокостянтинівського шосе та Водопровідної.

Відомо, що дівчинка поверталася додому з прогулянки та просто чекала на зелений сигнал світлофора. Її життя обірвалося внаслідок зіткнення “Mercedes Е-220” та мотоциклу “BMW”. За даними патрульних мотоцикл відкинуло просто на дівчинку, яка мирно стояла на тротуарі.

Колаж prykarpattya


Місцеві медики боролися за життя маленької Софійки понад шість годин, але врятувати її так і не вдалося. Серце дитини не витримало численних травм.

Згодом мама померлої дівчинки розповіла, що після аварії у Софійки не було ока та був зламаний череп. Вона померла від кровотечі.

Після інциденту правоохоронці затримали Сергія Владико, який був за кермом мотоцикла. Йому обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. А от водія легковика, яким виявився громадянин Туреччини Абдулазиз Токур, просто відпустили. За кілька днів чоловік перетнув кордон з Румунією і втік. Наразі його оголошено у міжнародний розшук.

Матеріали по справі збирали понад чотири місяці, за цей час було проведено кілька незалежних експертиз та допитано десяток свідків. У результаті цього стало відомо, що швидкість мотоцикла справді була перевищена, про те точної швидкості не вказали. Рідні дівчинки сподіваюся, що експертиза і свідчення допоможуть на суді.

24 квітня у Хмельницькому відбулося перше підготовче засідання по “справі Софійки”. В залі були присутні батьки дівчинки та обвинувачений Сергій Владико.

Після засідання мама Софійки Наталія Чорнобай написала пост на своїй сторінці в соціальній мережі фейсбук.

"Шість місяців невимовного горя і болю… Шість місяців без мого рідного янголятка, без моєї донечки. Відбулось перше судове засідання по смерті Софійки. Мені здавалось, що моє серце розірветься на мільйон шматочків, коли навпроти мене сидів винний у смерті Софійки Владико Сергій. Проте він всім своїм виглядом видавав байдужість, без краплі каяття. Мені сльози котились, байдужість вбивці вражає. Проте найбільше вражає інше: мотоциклісту не поставивши до відома ні нас, ні нашого адвоката змінили запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту, на нічний. А пом’якшуючою обставиною за словами слідчого Івасюка стало те, що він хоче влаштуватись на роботу", – написала у своєму дописі Наталія Чорнобай.

У розмові з журналістами vsim.ua Наталія зазначила, що зневірена. Жінка більше не вірить в об’єктивність розгляду справи. Вона розказала, що всі 6 місяців після загибелі доньки, живе лише надією.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, запуск автофіксації порушень ПДР переносять, українські водії зітхнули з полегшенням.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа на українських водіїв з 1 травня чекають нові штрафи — головні відповіді на важливі питання.

Знай.uа писав, на українських водіїв з травня чекають важливі зміни – жодних балів, тільки гроші.