У неділю, 26 квітня, у Львові очікується похмурий день без опадів. Про це повідомили на сайті Sinoptik.

Температуру повітря у Львові обіцяють в районі 9-11 градусів тепла вдень, а вночі промерзне до 8 градусів вище нуля.

У Львові найтеплішим цей день було у 1968 році, тоді в повітрі прогрілося до 23,8 градусів вище нуля. А найхолоднішим - в 1948 році, тоді мороз досяг 3,7 градусів нижче нуля.

Наші предки в цей вшановували святу мученицю Фомаиду Єгипетську, якій було прийнято молитися з проханням відвернути від грішної пристрасті. Згідно житію, Фомаида загинула від рук батька свого чоловіка, який забажав невістку, і, засліплений пристрастю, розрубав її навпіл. Сластолюбивого старця покарали смертю, а тіло мучениці поховали при монастирі. Після цього на її усипальниці почали відбуватися різні дива.

У природі стежили за ходом соку у берези – якщо сік тече рясно, то літо буде дощовим. Заготовлювали про запас медуницю, яку вживали в їжу для підняття загального тонусу. Навіть в наші дні її додають у салати як ранню весняну зелень.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що аграрії та фахівці пояснили, яким буде врожай 2020, що опинився під загрозою через пилові бурі.

Також діти із Творчої школи Павла Табакова піснею благають паліїв зупинитись.

Крім того, Знай.ua писав, що пожежа в Полтавській області спалила понад 50 га лісів і полів.