На Прикарпатті волонтери врятували семеро лисенят, їх привезли у львівський зоокуточок.

Про це повідомив зоозахисник і співзасновник "Домівки" Орест Залипський.

Так, у понеділок, 20 квітня зоозахисники Домівки прихистили семеро врятованих маленьких лисенят, яких привезли волонтери з Прикарпаття. Волонтери познімали з малят кліщів та нагодували.

Фото зоозахисників Домівки


"У селі лисиця народила у людей під хатою малюків і зникла. І лисенята почали самі вилазити, бо їсти захотіли. Небайдужі люди половили їх і намагались прилаштувати, і одразу забирати кинулись всі мисливці”, – розповів Залипський.

Лисенятам вже майже місяць. Зараз їх годують що дві-три години, нині м’ясо – найголовніше в їхньому раціоні. Працівники зоокуточку не мають наміру, щоб лисенята звикали до людей, та стараються максимально відгородити їх.

Фото зоозахисників Домівки

Зоологи здивовані таким великим виводком лисенят, бо ж зазвичай у дикій природі народжується до чотирьох дитинчат. Коли лисенята виростуть, то їх провакцинують від сказу та відпустять на волю до лісу.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що у Харкові засудять трьох комунальників через загибель колеги на аварії теплових мережах.

Як повідомляв портал Знай.ua, вночі 1 січня в Києві пролунали постріли. Масова бійка, яка переросла в криваву стрілянину, сталася на вулиці Великій Васильківській.

Також портал Знай.ua писав, що за 2019 рік Київ потрясли не мало вбивств, які розбурхали всю Україну.