У Львівській області вогонь знищив дачне селище. Про це розповіли у ГУ ДСНС України на Львівщині.

Зазначається, що пожежним повідомили про займання у місті Червоноград, на вулиці Львівській, 17 квітня, близько 15:40. За попередньою інформацією, горіла дерев’яна будівля, господаря якої не вдалося встановити.

Прибувши на місце виклику, рятувальники з’ясували, що горять будиночки дачників. Причиною пожежі став підпал сухої трави на прилеглих територіях. Боротися із пожежею заважали сильні пориви шквального вітру.

Локалізувати пожежу вдалося лише близько 17:00, а повністю її загасити – лише до 18:30. За цей час вигоріло приблизно 700 квадратних метрів сухої трави десяток розташованих на цій території дерев’яних дачних будинків, розміром три на чотири метри кожен.

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС

«Ну і що? Зате трава згоріла і тепер чорнотою любо та мило милуватися», «Людям потрібно самоорганізовуватись для патрулювання територій і робити це разом з мисливцями! Тільки так пожежі можна зупинити, самостійно блокуючі паліїв. Восени так само можуть горіти поля з урожаєм (пшениця, жито), а це пряма дорога до голоду», - вважають львів’яни у коментарях.

Нагадаємо, до чого довели пожежі в Чорнобильській зоні, радіаційний фон і концентрація цезію у повітрі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Чорнобиль третю добу знищує безжалісний вогонь, тушкують десятки гектарів з повітря відео.

Також Знай.uа писав, Національний парк "Синевир" постраждав від спалювання трави – вогонь знищив унікальну екосистему. У результаті пожежі повністю згоріли дві споруди на території природного парку.