У Львові в п’ятницю, 17 квітня, вдень горіла будівля Центру допомоги ветеранам АТО «Фенікс». Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook повідомив депутат львівської міської ради й очільник громадської організації “Варта1” Ігор Зінкевич.

Зазначається, що центр розташовано на вулиці Кульпарківська неподалік від психіатричної лікарні. На місце події викликали пожежних, які ліквідували займання. На ліквідацію пожежі, що охопила площу в 500 квадратних метрів, знадобилося близько 50 хвилин. Через сильне задимлення рятувальникам довелося працювати у спеціальному спорядженні.

Geplaatst door Igor Zinkevych op Vrijdag 17 april 2020

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Внаслідок пожежі постраждалих немає. На сайті ДСНС Львівщини зазначається, що «причини та обставини виникнення пожежі встановлюються». Разом із тим мер Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Telegram повідомив, що пожежні підозрюють навмисний підпал.

Скрін, Telegram Андрій Садовий

"Переговорив із керівником ДСНС у Львівській області Юрієм Кагітіном. Схоже, що Центр реабілітації учасників АТО "Фенікс" підпалили. Зараз на місці працюють правоохоронці", - зазначив Садовий.

«Заважало, хтось хоче руки нагріти, от і підпалили... і звичайно, справжніх винуватців ніхто шукати не буде», «Немає нічого святого. Не бояться Бога. Виходить, треба все охороняти фізично і з автоматом», - коментують ситуацію містяни.

Нагадаємо, до чого довели пожежі в Чорнобильській зоні, радіаційний фон і концентрація цезію у повітрі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Чорнобиль третю добу знищує безжалісний вогонь, тушкують десятки гектарів з повітря, відео.

Також Знай.uа писав, Національний парк "Синевир" постраждав від спалювання трави – вогонь знищив унікальну екосистему. У результаті пожежі повністю згоріли дві споруди на території природного парку.