У Львові планують обладнати відеонаглядом місця встановлення контейнерів для побутового сміття. Про це повідомили у «Львівспецкомунтрансі», передає Львівська міська рада.

Зазначається, що причиною такого рішення є звичка містян викидати до контейнерів будівельні відходи. Такі випадки у Львові – непоодинокі, містяни викидають до контейнерів негабаритні речі, рештки будівельних матеріалів після ремонтів, демонтовані вікна та двері, та інше важке нестандартне сміття. До контейнерів виносять зламану побутову техніку, дивани та інші меблі, цемент, бетон та цеглу.

Адміністративним кодексом за подібні дії передбачено адміністративну відповідальність, адже таке сміття псує контейнери і спеціальний транспорт. Крім того, звалища таких відходів псують зовнішній вигляд прибудинкових ділянок.

Комунальники впевнені, що відеокамери дозволять їм ловити порушників на гарячому, а також попереджати випадки вандалізму та хуліганства. Зокрема, у Львові все частіше з хуліганських міркувань підпалюють сміттєві контейнери. Їхня заміна коштує дорого, понад шість тисяч гривень за контейнер, тоді як камери можуть допомогти зберегти ці кошти.

Нагадаємо, раніше У Харкові самотній чоловік викинувся з десятого поверху, у дворі діялося страшне - кадри трагедії

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Як повідомляє портал «Знай.uа» Львів'янка поплатилася життям за любов до чистоти, навіть не думайте повторювати це вдома

Також «Знай.uа» писав, що У Харкові відомий актор впав з 11 поверху і залишився живим, подробиці дива