Вже зовсім скоро найголовніше свято для вірян - Великдень. Хоча цьогоріч ми не підемо до церкви освячувати святкові кошики, все ж львівські господині будуть готувати різноманітні смаколики.

Найголовнішими атрибутами Великодня є паски та крашанки. Крашанки фарбують різноманітними фарбами як з природних так і з синтетичних матеріалів.

Якщо малювання на крашанках вам не до душі не варто спішити купувати стандартні магазинні наліпки. Перетворити яйця на яскраві крашанки допоможуть натуральні барвники. До їх складу не входять хімікати, які просочуються крізь шкаралупу, псують яєчний білок та шкодять здоров'ю.

Щоб яйця були яскравими їх необхідно обезжирити, тому перед фарбуванням потрібно протерти їх оцтом, спиртом чи горілкою. Що на крашанках були різноманітні узори можна замість трафаретів використати листочки з вазонів та зелені, гумові гумки, шматочки скотчу чи ізоляційної стрічки вирізані у цікавих формах.

Червоний та рожевий

Фото Depositphotos


Для яскравого насиченого кольору вичавіть сік зі свіжого буряка та замочіть в ньому попередньо зварені яйця на мінімум три години. Також яйця можна замочити у червоному вині.

Оранжевий та коричневий

Фото Depositphotos


Для отримання такого кольору потрібно зварити яйця у цибулинні. Більш насиченим вийде колір яєць з темною шкаралупою.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Жовтий

Фото Depositphotos


Сонячні крашанки легко отримати за допомогою куркуми. Потрібно у літр води додати всього три столові ложки змеленої в порошок спеції та зварити у цьому розчині яйця.

Зелений

Фото Depositphotos


Зваріть дуже міцний відвар із замороженого шпинату, свіжої кропиви, петрушки чи іншої зелені. Дайте йому настоятись ніч, а потім лишіть в ньому варені яйця на три години.

Блакитний та фіолетовий

Фото Depositphotos


Наріжте червонокачанну капустину в каструлю, залийте її невеликою кількістю води та кип’ятіть на повільному вогні до 45 хвилин. Потім у відвар слід влити 4-5 столових ложок оцту та занурити туди на 30 хвилин попередньо зварені яйця.

Фіолетовий колір можна отримати замочивши вже зварені яйця у свіжовичавленому соку капусти.

Синій

Фото Depositphotos


Насичений космічний колір крашанок можна отримати використавши заморожену чорницю чи лохину. Розітріть ягоди у пюре, додайте трішки води та замочіть в цьому варені яйця на три години.

Чорний

Фото Depositphotos


Зовсім чорними крашанки здатні зробити ягоди бузини. З ягід потрібно зварити настій та лишити в ньому яйця на три години, а то й на ніч.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, шматки м'яса просто на асфальт, а потім до шлунку — супермаркет показав всю любов до українського покупця, фото.

Як повідомляв Знай.uа карантин вигнав львівських священиків з церкви — як святять паску в розпал пандемії, несподівані фото.

Знай.uа писав, покупці принесли з популярного супермаркету пластівці з огидним "сюрпризом".