Чиновники Львівщини почали попереджувати вчителів про нові умови оплати праці в умовах "простою".

Центральна влада обіцяє одне, а на місцях коїться інше. Відділ освіти Бориславської міської ради видав розпорядження про запровадження простою для закладів освіти м. Борислав та смт. Східниця на час карантину, згідно з яким педагогам наказали нараховувати лише дві третини посадового окладу.

Відповідний документ опублікувала у на своїй сторінці у Фейсбук Вероніка Телефанко.

документ, джерело: Фейсбук
документ, джерело: Фейсбук

"На батьківщині школи закрили на простій, хоча діти, вчителі та інтернет в наявності, і нема жодних організаційних ні технічних причин припиняти «виробничий процес", – написала Телефанко.

Документ підписала начальник відділу освіти Бориславської міської ради Елла Качмарик

У розпорядженні йдеться про те, щоб з 7 квітня запровадити простій для всіх закладів освіти Борислава та смт Східниця. "Оплату праці працівникам закладів освіти під час простою проводити згідно ст.113 п.1 КЗпП, де передбачено оплату простою не з вини працівника, в тому числі у зв’язку з карантином, встановленим Кабінетом Міністрів України, у розмірі 2/3 посадового окладу (ставки заробітної плати)", – йдеться у документі.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Друзі-вчителі та інші, хто пов'язані з МОН. Підкажіть, до кого звернутися в першу чергу. На батьківщині школи закрили на...

Geplaatst door Вероніка Телефанко op Dinsdag 7 april 2020

Нагадаємо, в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій 26 березня на брифінгу сказала, що всі педагоги під час карантину мають гарантовано отримувати середню заробітну плату. Мандзій зазначила, що міністерство отримує інформацію про те, що відділи освіти окремих РДА видають розпорядження щодо нарахування педагогічним працівникам коштів не в розмірі середньої місячної зарплати, а у розмірі двох третин від зарплати, навіть тим вчителям, які навчають дистанційно.

"Це робити неприпустимо на сьогоднішній день. Ми обов’язково відреагуємо на такі звернення", – підкреслила Мандзій.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Всеукраїнська школа онлайн — батькам запропонували оцінити вчителів та їх уроки

Як повідомляє портал «Знай.uа» Всеукраїнська школа онлайн - у Міносвіти розповіли, коли закінчаться дистанційні заняття

Також «Знай.uа " писав, що Вчителям зменьшують зарплату через карантин – як діяти, щоб захистити свої права та гроші