На Тернопільщині від коронавірусної хвороби COVID-19 помер священик Олег Вінницький. Він був першою людиною, якій підтвердили цей діагноз у Тернопільській області. Відомо, що незадовго до смерті він проводив богослужіння та спілкувався з багатьма парафіянами.

Про це повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facrbook заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

"Сьогодні ранком помер священик Олег Вінницкий, який був першим зафіксованим хворим на COVID-19 на Тернопільщині. Йому було лише 56 років.

Не знаючи про те що він вже інфікований, отець Олег проводив релігійні обряди, бував на похоронах, спілкувався з вірянами.

Загалом до встановлення діагнозу він встиг поспілкуватись з біля 500 людьми", - стверджує Геращенко.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Тернопільська область є одним із осердь розвитку епідемії коронавірусної хвороби в Україні. Наразі там зареєстровано 160 підтверджених випадків захворювання на коронавірус.

Це не перший священнослужитель, у якого виявили хворобу - настоятель Києво-Печерської Лаври митрополит Павло, який закликав ігнорувати карантин, захворів на коронавірус.

На думку Геращенка, священник не несе відповідальності за свою діяльність та поширення інфекції.

"Він ні в чому не був винний. Він не знав що він заражений такою небезпечною хворобою як коронавірус.

Але його приклад демонструє, що священнослужителі є в групі найбільшого ризику зараження вірусом, разом з медиками, поліцейськими, прикордонниками, касирами супермаркетів та аптек. Тих, хто продовжую за своєму обов’язками та покликанням спілкуватись з великою кількістю людей не зважаючи на карантин", - розповідає заступник очільника МВС.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше заступник глави МВС Геращенко поділився цінними порадами по боротьбі з коронавірусом.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Епідеміолог розповів, коли закінчиться карантин - коронавірус не може довго.

Також "Знай.ua" писав, що заробітчанка розповіла про експериментальне лікування від коронавірусу в Італії - "У роті все вкрилося ранами".