Львівські ліси, не зважаючи на суттєве похолодання, продовжують радіти нестримному приходу весни. Зокрема, у зеленій зоні з’явилися перші фіалки, повідомляє Depo.Львів.

Опубліковано також фотознімки фіолетових красунь, що прикрасили лісі та парки піді Львовом.

Фото: Depo.Львів
Фото: Depo.Львів

Фото: Depo.Львів
Фото: Depo.Львів

Фото: Depo.Львів
Фото: Depo.Львів
Фото: Depo.Львів

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Наразі першоцвіти, такі як проліски, фіалки та підсніжники, вкрили ліси по всій Україні. Після аномально теплої зими цього року, та температурних рекордів початку березня територію країни накрило сильне похолодання. У деяких областях впродовж останніх днів випав сніг, а температура вночі опустилася до 3-6 градусів морозу.

Подекуди під час нетривалого потепління встигли зацвісти абрикоси, сливи та інші фруктові дерева. За невтішними прогнозами синоптиків, похолодання знищило більшу частину майбутнього урожаю. Крім того, нинішнє похолодання зміниться потеплінням вже з 2-3 квітня, однак і воно буде нетривалим – Великдень в Україні може минути зі снігопадами. Разом із тим, синоптики прогнозують засушливу погоду вже на початку травня.

Нагадаємо, відомий народний синоптик Леонід Горбань розповів, що в квітні справжнє тепло ще не прийде.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.